498.jpg

Copiii, tinerii și adulții pasionați de tehnologie, inginerie și inovații sunt invitați să participe în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului „Tekwill Expo Day”. Evenimentul va avea loc pe data de 8 iunie în contextul Moldova Digital Summit 2024 și se va desfășura în campusul Tekwill din Chișinău.

Tekwill Expo Day își propune să contribuie la promovarea inovației în Republica Moldova și să amplifice rolul acesteia în soluționarea unor provocări critice. Evenimentul va aduce în prim-plan proiectele promițătoare ale tinerilor inovatori din întreaga țară și le va oferi o platformă de împărtășire a soluțiilor și experiențelor creatoare. De asemenea, vizitatorii vor putea afla mai multe detalii despre inițiativele educaționale realizate sub umbrela Tekwill, ariile de intervenție și impactul acestora, dar și condițiile de participare.

Evenimentul este dedicat participanților de toate vârstele și din toată țara și va include demonstrații de tehnologii, ateliere de lucru interactive și sesiuni de prezentare în diverse domenii, inclusiv robotică educațională, circuite electronice, modelare și imprimare 3D, inteligență artificială, realitate virtuală, ​​dar și prezentare de produse digitale cu impact social precum aplicații mobile, proiecte de inteligență artificială.

De asemenea, în zona expo, veți putea explora proiectele inovatoare ale participanților din cadrul programelor educaționale Tekwill și nu numai. Membrii comunităților Tekwill în Fiecare Școală, Tekwill Academy Kids, Clubul Tinerilor Makeri, Tekwill Academy, FabLab, companii fintech și startup-uri vor prezenta creațiile proprii și vor împărtăși impresii și detalii despre călătoria lor fascinantă în lumea tehnologiei.

„Tekwill Expo Day nu este doar o expoziție de tehnologie, ci o platformă de lansare pentru viitorii lideri în domeniul inovației”, a menționat Ana Chirița, Directoare Proiecte Strategice, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. „La Tekwill, avem convingerea că descoperirea vocației și potențialului de inovare este strâns conectată cu interacțiuni memorabile cu tehnologia. În cadrul Tekwill Expo Day ne propunem să oferim exact mediul și oportunitățile pentru crearea unor experiențe valoroase, care vor deschide noi orizonturi, domenii de interes, dar și motivațiile de a inova, de a crea soluții, de a contribui la dezvoltarea economică a țării și la îmbunătățirea calității vieții pentru noi toții”. 

În cadrul Tekwill Expo Day va avea loc și finala competiției naționale Tekwill Junior Ambassadors, unde aproximativ 400 de elevi și profesori își vor prezenta proiectele digitale cu impact social. În cele trei ediții anterioare, concursul Tekwill Junior Ambassadors a implicat peste 4000 de elevi și 600 de cadre didactice din întreaga țară. Aceștia au dezvoltat identități vizuale pentru întreprinderile mici și mijlocii din țară, au promovat destinații turistice locale și au creat campanii de protecție a mediului înconjurător, au dezvoltat proiecte de inteligență artificială și aplicații mobile. Participanții în cadrul concursul Tekwill Junior Ambassadors au reușit să obțină premii și în cadrul unor prestigioase competiții internaționale precum INTEL AI Global Impact Festival organizat de INTEL și e-ICON World Contest din Coreea de Sud. La Tekwill Expo Day, vom premia câștigătorii celei de-a IV-a ediții a competiției.

Tekwill invită pe toți cei interesați să se alăture în cadrul acestui eveniment unic. Pentru a participa la eveniment, completați formularul de înregistrare: https://forms.gle/2w15yQTiqArp73qH9.

Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit se va desfășura pe data de 6-8 iunie, la Chișinău.  Sub sloganul “Powering a 100% digital tomorrow”, evenimentul reafirmă angajamentul stabilit de țara noastră de a deveni un stat 100% digital până în 2030. Doritorii de a participa la eveniment se pot înregistra pe https://moldovadigitalsummit.md/.

Evenimentul este organizat de Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC), Agenția de Guvernare Electronică, Moldova Innovation Technology Park (MITP), Agenția de Investiții a Moldovei, Technovator, Startup Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei, cu susținerea strategică și financiară a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, a Băncii Mondiale, a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Western NIS Entreprise Fund, Proiectul OPTIM, susținut de Elveția și organizația Helvetas. 

Parteneri ai evenimentului: Mastercard, Orange Moldova, Google, Fortinet, IBM.

Preluat de la: diez.md