773x435_cmsv2_270cef5c-6d1a-5d8c-ae55-5e6cf4e5d39b-5991292.jpg
Conducerea talibană din Afganistan, pentru prima oră de la venirea la putere, a numit femei în funcții de conducere în țară. Despre acest lucru a fost anunțat pe Twitter de ministrul adjunct al Informației și Culturii Zabihullah Mujahid.

Potrivi ordinului emis de prim-ministrul interimar Malalai Rahim, a fost numită directoare a maternității „Malalai”, singura instituție de obstetrică și ginecologie din întreaga țară”, se arată în comunicat.

În plus, la propunerea Ministerului Învățământului Superior și cu aprobarea primului ministru, doctora Arian a fost numit directoare a clinicii ginecologice din cartierul Shahrara din Kabul.

Ofensiva talibanilor a început în luna mai 2021. Pe 6 august, aceștia au luat controlul asupra primei provincii, după care au urmat mai multe districte și provincii. Până acum, Kabul rămăsese singurul mare oraș afgan controlat de guvern.

Situația din Afganistan s-a agravat în legătură cu retragerea forțelor armate internaționale din republică. În acest context, talibanii au preluat din nou puterea în Afganistan, după ce trupele insurgenților au reușit să pătrundă în capitala Kabul. Guvernul afgan susținut de forțele occidentale s-a prăbușit cu rapiditate după o serie de ofensive puternice ale talibanilor, iar președintele țării, Ashraf Ghani, s-a refugiat într-o țară vecină înainte de ca talibanii să ajungă în Kabul.

Preluat de la: diez.md