applestock.jpg
​Apple cade pe locul al patrulea în topul producătorilor de telefoane inteligente. Gigantul american a fost depășit la vânzări și de practic necunoscutul Oppo.

Compania americană a fost depășită în trimestrul al doilea în topul IHS Markit de Samsung, Huawei și Oppo, ultimul fiind un brand din China mai puțin cunoscut în Occident. Conform datelor IHS, Apple a livrat 35,3 de milioane de aparate în cele trei luni încheiate în iunie, acaparând 11% din piață. A fost depășită de Oppo, care a livrat 36,2 milioane. Samsung și Huawei, ultima în ciuda problemelor din SUA, au livrat 75,1 și 58,7 milioane, asigurând cote de piață de 23%, respectiv 18%.

Vânzările de iPhone au scăzut în ritm record în primul trimestru al anului și au continuat s-o facă și în al doilea, fiind mai mici cu 11,8% față de primul semestru din 2018 la 26 de miliarde de dolari. Ele reprezintă acum mai puțin de jumătate din veniturile totale ale lui Apple, compania beneficiind de creșteri din partea altor produse ca Apple Watch.

Analiștii apreciază că situația este cauzată de faptul că utilizatorii păstrează mai mult timp vechile telefoane și evită să cheltuiască pentru unele noi și mai scumpe. Pe lângă aceasta, refuzul lui Apple de a crea un iPhone ieftin destinat clienților de pe piețe în dezvoltare a făcut-o să rateze un segment-cheie și să permită rivalilor să marcheze câștiguri, scrie Business Insider.

Preluat de la: diez.md