alb-e1673601183759.jpg

Vaccinul produs de Dalan Animal Health împotriva locii americane, o boală bacteriană agresivă, este primul pentru orice insectă din Statele Unite. Informația a fost făcută publică de cotidianul The New York Times.

Compania sus-numită, cu sediul în Athens, Georgia, a dezvoltat un vaccin profilactic care protejează albinele de loca americană, afecțiune bacteriană agresivă care se poate răspândi rapid de la un stup la altul. Tratamentele anterioare includeau arderea coloniilor infectate și a întregului echipament asociat sau utilizarea antiobioticelor.

Dalail Freitak, profesor asociat în domeniul cercetării apicole la Universitatea Karl-Franzens din Graz, Austria, și director științific al Dalan, a declarat că vaccinul ar putea contribui la schimbarea modului în care oamenii de știință abordează sănătatea animalelor.

Președintele Asociației Americane a Producătorilor de Miere, Chris Hiatt, care crește albine în Dakota de Nord și California, a participat la testarea vaccinului în timpul verii cu aproximativ 800 de albine regine.

„Pur și simplu nu vrei să depinzi de antibioticele pe care majoritatea apicultorilor le administrează o dată pe an sau atunci când există focare de infecție”, a afirmat el.

Mai mult, Chris Hiatt a evidențiat faptul că antibioticele pot distruge chiar și o parte din microbii benefici.

Vaccinul a fost numit „o descoperire uriașă” de către directoarea executivă a Dalan, Annette Kleiser. Ea a menționat că albinele sunt animale de fermă și că ar trebui să existe instrumente moderne de îngrijire și protejare a acestora, la fel precum sunt cele pentru pui, pisici, câini.

Preluat de la: diez.md