waze3.jpg
Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) va colabora cu reprezentantul Waze în Moldova în vederea eficientizării intervențiilor la drumuri, fluidizării transportului rutier, sporirii confortului și siguranței rutiere. Cu ajutorul informațiilor raportate de utilizatorii rețelei de drumuri publice naționale prin intermediul aplicației, se va putea acționa prompt atunci când va fi nevoie.

Prin intermediul aplicației, oamenii vor putea transmite sesizări din trafic privind:
# starea și practicabilitatea drumurilor;
# circulația în condiții climaterice specifice pe arii izolate;
# eventuale riscuri de siguranță rutieră, obstacole;
# periodicitatea și locațiile accidentelor rutiere (inclusiv porțiuni de drum cu pericol ridicat de accidente);
# periodicitatea și locațiile ambuteiajelor.

Astfel, va fi posibilă intervenția imediată a echipelor mobile dislocate în teritoriu cu scopul anticipării după caz remedierii deficiențelor sesizate.

Schimbului bidirecțional de informații între Waze și ASD va permite accesarea în timp real a rapoartelor și datelor statistice sesizate de conducătorii auto în aplicație. Totodată, aceasta va permite stocarea centralizată a datelor din aplicația Waze în cadrul ASD, ceea ce va face posibilă analiza sectoarelor periculoase de drumuri în vederea monitorizării accidentelor, a stabilirii cauzelor producerii acestora și pentru întreprinderea măsurilor necesare.

Prin urmare, utilizatorii aplicației sunt îndemnați să raporteze posibilele deficiențe sesizate pe drumurile publice naționale în vederea soluționării acestora într-un timp cât mai restrâns.


Sursă: ASD

Sursă foto: ASD

Sursă: ASD

Waze este o aplicație mobilă de navigație care aparține companiei Google, cu peste 140 de milioane de utilizatori la nivel global. În Republica Moldova, Waze este prezent de mai bine de 10 ani, timp în care zeci de mii de utilizatori au folosit-o, pentru că oferă trasee optimale pentru ocolirea ambuteiajelor sau pentru că atenționează despre eventuale pericolele pe drum.

Aplicația poate fi descărcată aici pentru Android și aici pentru iOS.

Preluat de la: diez.md