Compania Google a analizat utilizarea traficului de Internet al utilizatorilor din Moldova în perioada lunilor februarie și martie și a publicat un raport în acest sens. Potrivit datelor prezentate, locurile publice sunt cele mai „afectate”, deoarece oamenii au fost limitați în aceste spații, ceea ce a condus la reducerea dramatică a utilizării traficului de Internet Mobil.

„Aceste analize arată cum se schimbă durata șederii în diferite locuri în comparație cu valoarea de bază (baseline). Rezultatele obținute au fost agregate analizate conform acelorași metode folosite în trecut, adică monitorizarea anonimă a datelor, orelor, deplasărilor stocate în Google Maps”, se specifică în raportul Google dedicat situației în Moldova.

Așadar, utilizarea internetului mobil a scăzut cel mai mult în locurile precum restaurante, cafenele, mall-uri, muzee, librării și cinematografii (67 %) și în transportul public (68 %).

În schimb, potrivit Google, rata de ședere într-un loc pe o perioadă mai lungă s-a atestat în spațiile rezidențiale (apartamente, case de locuit). Astfel, în comparație cu zilele de până la anunțarea carantinei, traficul mobil s-a majorat cu 12 %.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md