christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash.jpg

Tinerii din Republica Moldova care își fac studiile la filiera francofonă au oportunitatea să realizeze un stagiu la distanță. Oportunitatea este destinată studenților care învață la o instituție de învățământ superioară membră a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Studenții pot realiza stagii în domenii precum jurnalism, comunicare, limbi străine, traducere sau specializări conexe.

AUF din Europa Centrală și de Est și RFI România își unesc forțele pentru a concepe 20 de cursuri de formare profesională la distanță destinate studenților francofoni înscriși într-o instituție membră a AUF. Stagiile vor avea o durată de patru luni și se vor desfășura în perioada 4 martie-4 iulie 2024. Toate stagiile se vor desfășura la distanță.

Sarcinile principale ale stagiarilor vor consta în traducerea în limba franceză a articolelor din presa națională (din domenii precum sănătate, societate, economie sau cultură). Volumul de lucru va fi de un articol pe săptămână.

Pentru aceste stagii vor fi selectați doar 20 de studenți. Aceștia urmează să primească o indemnizație de 60 de euro pe lună, pentru o perioadă de patru luni.

Studenții care se vor înscrie vor fi selectați în funcție de coerența stagiului de practică raportat la cursul pe care îl urmează la universitatea din Republica Moldova și calitatea testului de traducere.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md