Quidditch1-970x545.jpg
În 2010, Republica Moldova a câștigat cea de-a 426-a ediție a Cupei Mondiale la jocul de Quidditch, învingând în finală naționala Chinei.

Cel mai glorios moment al naționalei de Quidditch a Moldovei, potrivit harrypotter.wikia.com, a fost în 2010, atunci când Moldova a reușit să câștige Cupa Mondială, jucând în finală cu China timp de 3 zile. Meciul s-a terminat cu scorul de 750 la 640.

În campania de calificare din 2014, din cauza unei epidemii de vărsat de dragon, naționala Moldovei nu a putut participa la ediția din acel an.

Regulile jocului de Quidditch

qui1

Fiecare dintre cele două echipe are în componenta 7 jucători: un portar, 2 apărători, 3 atacanți și un căutător. Dacă scopul principal al primilor șase este ca echipa lor să înscrie cât mai multe goluri, ultimul dintre ei, căutătorul, este cel care are o misiune specială: el trebuie să prindă în zbor o minge magică, denumită Hoțoaica aurie, ce zboară atât de rapid încât nu poate fi văzută ușor cu ochiul liber. Prinderea acelei mingi năzdrăvane aduce echipei proprii nu mai puțin de 150 de puncte și decide sfârșitul meciului. Deci, cu siguranță cel care prinde Hoțoaica aurie devine un erou al suporterilor echipei sale.

La Quidditch se folosesc încă doua tipuri de mingi: mingea de joc și balonul ghiulea. Dacă mingea de joc trebuie aruncată de atacanții unei echipe printr-unul dintre cele trei inele ale porții adverse, baloanele-ghiulea sunt folosite de apărători pentru a le trimite către atacanții adverși cu scopul de a-i dezechilibra de pe mături. Portarul este cel care apără cele trei inele ale propriei porți, dar, dacă mingea trimisă de adversari trece și de el, echipa adversă primește 10 puncte.

Jocul Quidditch a fost inventat de către scriitoarea britanică J.K. Rowling.

Preluat de la: Diez.md