shutterstock_2256863993.jpg

Hrana reprezintă un aspect crucial în viața pisicilor. Proprietarii de pisici au datoria de a se preocupa de sănătatea și fericirea. În ceea ce privește alimentația acestor animale de companie, rafturile cabinetelor veterinare abundă de opțiuni. Totuși, unul dintre alimentele care a prins tot mai mult teren în rândul experților și al medicilor veterinari vă va surprinde.

Deși poate părea neobișnuit, măslinele sunt esențiale pentru stimularea cognitivă a felinelor. Acest fruct reprezintă o tentație irezistibilă pentru multe pisici, deoarece le provoacă o gamă largă de senzații gustative.

Unul dintre principalele motive pentru care pisicile se simt atrași de măsline este stimularea mentală pe care o oferă. Fiind creaturi active și curioase, este esențial să fie implicate în activități care să le mențină mintea alertă și să le ofere interacțiunea necesară cu mediul lor.

În plus, măslinele pot ajuta la reglarea și eliminarea stresului rezidual. Reducerea nivelului de stres este esențială pentru sănătatea psihică și fizică a pisicilor pe termen lung, prevenind astfel apariția bolilor asociate stresului cronic.

Cu toate acestea, este important să nu exagerăm în ceea ce privește alimentarea pisicilor cu măsline. Consumul excesiv poate duce la probleme de sănătate, mai ales din cauza conținutului ridicat de sare și oțet din aceste fructe. Aceste substanțe pot cauza probleme urinare și chiar obstrucții în sistemul digestiv al pisicii. De aceea, măslinele ar trebui oferite pisicilor cu moderație și fără sâmburi.

Înainte de a introduce orice modificare în dieta pisicii dumneavoastră, este întotdeauna recomandat să discutați cu un medic veterinar sau cu un specialist în nutriția animalelor. Ei vă pot oferi sfaturi personalizate și vă pot ghida în alegerea celor mai bune alimente pentru pisica dumneavoastră.

Sursă – https://www.lanacion.com.ar/lifestyle/mascotas/por-que-las-aceitunas-hacen-feliz-a-los-gatos-y-cuales-son-los-beneficios-de-que-las-consuman-nid23052024/

Sursă foto – Svetlana Rey / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro