Untitled-design-1.jpg
Inteligența artificială te poate ajuta să creezi într-un timp minim adevărate opere de artă. Cu ajutorul ei am generat o imagine a Chișinăului, picturi în stilul diferiților pictori celebri și alte imagini de-a dreptul captivante.

Inteligența artificială avansează zilnic cu o viteză enormă. Ceea ce acum 20 de ani părea o utopie, astăzi constituie o simplă operațiune cu o durată de câteva secunde, iar ideea că roboții nu vor putea face niciodată opere de artă sau să compună poezii a devenit o simplă naivitate distrusă în timp. Și chiar dacă suntem abia la începutul acestei ere, inteligența artificială deja poate să picteze singură opere de artă uluitoare atât în stil propriu, cât și ghidându-se de stilurile marilor pictori precum Picasso, Van Gogh sau Da Vinci.

Este de ajuns a oferi inteligenței artificiale o listă de cuvinte, o poză de referință sau o propoziție pentru ca ea să îți ofere într-un timp extrem de scurt o operă la care un om ar fi trebuit să lucreze luni întregi. Inteligența artificială poate reda chipul sculpturii lui Augustus, poate picta personajele din Harry Potter în stilul lui Van Gogh și poate crea o alternativă a chipului lui Iisus doar după textele biblice.

În continuare, vă propunem să vizionați câteva dintre lucrările realizate de echipa #diez cu ajutorul inteligenței artificiale, iar la final vă lăsăm un link la site-ul unde puteți realiza și voi adevărate opere doar cu ajutorul unui calculator conectat la internet.

Am încercat să obținem și câteva imagini ale Republicii Moldova generate de inteligența artificială.


#diez, jurnalism, tineri, violet

Pictură în stilul lui Salvador Dali

Pictură în stilul lui Leonardo da Vinci

Există mai multe site-uri care vă oferă șansa de a interacționa direct cu inteligența artificială. Picturile noastre au fost realizate cu ajutorul unui bot de pe Discord. Așteptăm și lucrările tale în comentarii.

Preluat de la: diez.md