shutterstock_2439288151-scaled.jpg

Din cauza contactului cu umezeala, prosoapele de baie se numără printre articolele care necesită o grijă sporită, atunci când vine vorba de igienizare.

Fiecare membru al familiei trebuie să aibă prosopul propriu și nu trebuie să uiți că prosoapele umede sunt un teren propice pentru microbi. În cazul prosoapelor folosite la sala de sport, acestea rămân umede în geanta de sport ore în șir, așa că folosește de fiecare dată unul nou.

Probabil că cei mai multe dintre voi ați auzit de borax, o substanță chimică pe care cu siguranță ați și folosit-o de nenumărate ori atunci când ați făcut curățenie în casă. Asta pentru că produsele pentru curățat și dezinfectat că detergenți, săpunuri, balsamuri, precum și cele pentru combaterea dăunătorilor conțin borax.

Practic, avem de-a face cu un produs care are o mulțime de întrebuințări casnice, iar în cele ce urmează vă vom spune tot ceea ce trebuie să știți despre borax.

„Pudra de borax nu numai că ajută la albirea prosoapelor, dar ajută și la îndepărtarea petelor și a urmelor grase”, spun specialiștii în spălătorie de la Hello Laundry.

Pentru a utiliza acest produs, amestecați o jumătate de cană de detergent praf cu o jumătate de cană de borax. Adăugați prosoapele murdare în mașina de spălat și apoi turnați amestecul de borax și detergent.

Spălați prosoapele pe un ciclu delicat și apoi agățați-le să se usuce. Experții susțin: „Veți constata că nu numai că nuanța cenușie a prosoapelor a dispărut, ci și prosoapele au devenit foarte albe și pufoase”.

Aceasta o obții prin amestecarea a 250 g de borax, 250 g de sodă de rufe, 250 g de săpun de rufe și uleiuri esențiale cu o aromă în funcție de preferințe.

Răzuiți săpunul de casa într-un bol apoi adăugați soda, boraxul și nu mai mult de 30 de picături de ulei esențial. Amestecați bine cu o lingură din lemn până când compoziția devine omogenă.

Alternativ, experții în spălătorie au susținut că sucul de lămâie poate fi folosit pentru albirea și înmuierea prosoapelor.

„Clătiți prosoapele în mașina de spălat și apoi adăugați câteva lingurițe de suc de lămâie pentru a albi prosoapele”, au mai spus aceștia.

„Aveți grijă să adaugați sucul de lămâie când mașina se apropie de începutul ciclului de clătire și să omiteți balsamul pentru rufe când îl folosiți pentru spălarea prosoapelor”, au încheiat aceștia.

Citește și: Trucurile care te ajută să ai prosoape moi și pufoase ca la hotel. Sunt simplu de pus în aplicare

FOTO: Shutterstock | SURSA: Hello Laundry

Preluat de la: csid.ro