cover-4.jpg

Tradițional, la finalul anului de studii, absolvenții programului de studii Modă – design vestimentar de la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău inspiră și încântă cu lucrările lor, fiind mereu în căutarea celor mai noi și mai interesante tendințe de fashion.

Defileul de modă UNIVER ART FASHION 2024, ediția a IV-a, s-a desfășurat în data de 21 iunie 2024, în Parcul Valea Morilor din capitală. Evenimentul a fost susținut de partenerul principal Primăria municipiului Chișinău și partenerul media Compania Publică Teleradio Moldova, scrie UPSC.md.

În cadrul defileului, au fost prezentate colecțiile absolvenților 2024, dar și cele mai reprezentative ale colecții de modă ale absolvenților premiate la diverse concursuri naționale si internaționale din ultimii ani. Colecțiile de modă, realizate în colaborare cu coordonatori Eugen Reabenchi, Vasile Vozian, dar și colecții elaborate la curs cu studenții anului II – III, coordonate de Natalia Sajin, au impresionat prin stil, eleganță, cromatică, finețe, croieli impecabile și finisaje realizate până în cel mai mic detaliu. Prin lucrările lor, autorii dovedesc faptul că pot intra în competiția din industria modei și pot colabora cu branduri consacrate. Este semnificativ că, studenții au creat aceste lucrari integral, incepând de la concept, idee, proiect artistic, care a fost implementat prin proiectarea la computer în diverse programe digitale și realizat tehnologic de student până la etapa finală, fiind aplicate diferite elemente de design textile, prelucrare artistică a materialelor și creare a accesoriilor.

Prezente la eveniment, Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectora UPSC, și Ana SIMAC, decana Facultății de Arte Plastice și Design a UPSC, au apreciat înalt lucrările expuse și au felicitat autorii acestora, dorindu-le să se bucure de inspirație continuă și noi forțe creatoare în continuare.

La eveniment au fost prezentate colecțiile vestimentare:
— Cataraga Olga, colecția „Light and Darkness ”, coordonator Vasile Vozian;
— Ostafi Maria – colecția „The secret faces”, coordonator Eugen Reabenchi;
— Ostafi Elena – colecția „Vernisaj sculptural”, coordonator Vasile Vozian;
— Plămădeală Tatiana – colecția „MeORAH” (mai orah), coordonator Eugen Reabenchi;
— Crudu Elizaveta, colecția „Opus Mosvium”, coordonator Eugen Reabenchi;
— Coliban Valeria – colecția „Fantomele trecutului”, coordonator Vasile Vozian;
— Bordeianu Tatiana, colecția „Back home”, coordonator Vasile Vozian;
— Parasii Maria, colecția „Interstelar”, coordonator Eugen Reabenchi;
— Trifan Valentina, colecția „Eden”, coordonator Vasile Vozian;
— Colecția costumelor istorice, evoluția ținutelor secolelor XVIII – XX, coordonator Natalia Sajin.

Soprana Natalia TANASIICIUC, cu un recital de melodii, a încântant prezența și a dovedit că muzica și moda sunt un tandem inspirațional.

De peste 20 de ani, Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pregătește specialiști calificați în domeniul Design vestimentar, competenți să răspundă noilor tendințe ale modei și celor mai actuale cerințe ale pieței muncii. Și în acest an, lucrările prezentante au demonstrat cunoștințele de nivel înalt ale absolvenților, iscusința și măiestria lor artistică, dar și dedicația și profesionalismul cadrelor didactice.

Mai multe poze puteți vedea AICI.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UPSC. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Preluat de la: diez.md