ocean-gate1.jpg

Presupuse rămășițe umane au fost găsite în epava submersibilului Titan, a transmis Garda de Coastă a SUA. Bucăți din submarinul, care a explodat într-o scufundare lângă Titanic, au fost descărcate miercuri în St John’s, Canada.

Potrivit oficialilor, cadrul de aterizare al submarinului și un capac din spate au fost găsite printre resturi.

Medicii americani vor efectua o analiză a rămășițelor presupuse. Agenția se află în faza incipientă a unei investigații asupra cauzelor dezastrului. Consiliul de Investigație Marină (MBI) al Gărzii de Coastă va transporta dovezile într-un port din SUA pentru analize și teste suplimentare.

Președintele MBI, căpitanul Jason Neubauer, a declarat într-o declarație că mai este „încă o cantitate substanțială de muncă de făcut pentru a înțelege factorii care au condus la pierderea catastrofală a Titanului și pentru a asigura că o tragedie similară nu se va întâmpla din nou.”


Echipajul de la bordul submarinului companiei „OceanGate” a murit în urma unei „implozii catastrofale”. După ample căutări ale submarinului, dispărut pe 18 iunie în Oceanul Atlantic, Garda de Coastă a SUA a anunțat, joi, 22 iunie, că cei cinci pasageri au murit. Anterior, autoritățile americane au transmis că resturi care aparțin submarinului au fost găsite în apropiere de epava Titanicului, scrie BBC.

Preluat de la: diez.md