130227725_paris_afp.jpg

Cel puțin 150 de persoane au fost arestate în Franța în timpul celei de-a doua nopți de proteste în masă. Acestea au început după ce un tânăr în vârstă de 17 ani a fost împușcat de poliție în apropiere de Paris. Adolescentul a murit, informează BBC.

Potrivit rapoartelor preliminare, acesta a fost oprit marți, 27 iunie, de o patrulă de poliție, în timp ce conducea un autoturism, pentru încălcarea regulilor de circulație. Inițial, poliția a declarat că adolescentul a încercat să îi calce în picioare, dar o înregistrare video publicată ulterior și verificată de agenția AFP arată că incidentul s-a produs diferit.

Ofițerul de poliție care a deschis focul este acum sub investigație oficială pentru omucidere voluntară. Procurorii francezi susțin că utilizarea unei arme de foc nu a fost justificată din punct de vedere legal.

În timpul protestelor, automobile, secții de poliție și o închisoare au fost incendiate, iar mai multe magazine au fost jefuite. Protestele au loc în mai multe suburbii pariziene și cartiere din capitala Franței.

Marți, 27 iunie, președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că împușcarea lui Nahel a fost „de neiertat”. Comentariile sale au provocat o reacție furioasă din partea sindicatelor polițiștilor, care l-au acuzat că s-a grăbit să îi judece pe ofițerii implicați.

Sursă: Reuters

Preluat de la: diez.md