ryanair.jpg
Compania Ryanair a anunțat marți că reintroduce 40 % din zboruri din 1 iulie 2020 și va opera aproximativ 1 000 de zboruri pe zi.

Compania recomandă check-in-ul online și descărcarea permisului de îmbarcare pe telefon. Pasagerilor li se va lua temperatura la intrarea în aeroport și sunt sfătuiți să poarte măști în aeroport și avion.

Ryanair mai anunță că avioanele au filtre de aer similare cu cele folosite în spitale și toate suprafețele interioare sunt dezinfectate în fiecare noapte cu substanțe chimice, eficiente timp de peste 24 de ore.

Va fi încurajată și distanțarea socială în aeroporturi și aeronave.

De asemenea, la bordul avionului, echipajul Ryanair va purta măști și oferi un serviciu limitat de gustări și băuturi preambalate. Toate tranzacțiile de la bord vor fi fără numerar.

Ca o măsură temporară, Ryanair le va solicita tuturor pasagerilor care zboară în iulie și august să completeze detalii cu privire la durata sălătoriei, adresa la care vor sta, etc.

De la începutul restricțiilor, la jumătatea lunii martie, Ryanair a operat un program zilnic de 30 de zboruri între Irlanda, Marea Britanie și Europa. Din iulie, Ryanair va relua zborurile de la majoritatea celor 80 de baze din Europa, dar vor fi mai puține frecvențe zilnice/săptămânale, scrie digi24.

„Este important pentru clienții noștri și pentru oamenii noștri să revenim la unele programe normale începând cu 1 iulie. (…) După 4 luni, este timpul ca Europa să zboare din nou, astfel încât să putem reuni prietenii și familiile, să le permitem oamenilor să se întoarcă la locul de muncă și să repornească industria turismului din Europa, care oferă atât de multe milioane de locuri de muncă”, a declarat Eddie Wilson, Ryanair CEO.

Preluat de la: diez.md