Y2QwYWY2NGNlYWI1ZGIxY2I2NmM3MTk2YmQ3NzEy.thumb_.jpg
Bundestagul german a aprobat pe 7 mai o hotărâre care interzice practicarea așa-numitei terapii de conversie, a cărei scop este schimbarea orientării sexuale a persoanei homosexuale. „Specialiștii” care vor practica astfel de sesiuni terapeutice vor fi pedepsiți cu o amendă de până la 30 000 de euro sau închisoare de până la un an.

Asta înseamnă că intervențiile medicale care „au ca scop schimbarea intenționată a orientării sexuale a persoanei sau a identității de gen”, precum și campaniile în favoarea acestui lucru sunt inacceptabile, scrie dw.com.

Terapia nu poate fi efectuată în raport cu cei care nu au încă 18 ani. În plus, ea nu poate fi aplicată adulților care, în mod voluntar, nu sunt de acord s-o parcurgă.

Documentul a fost susținut de deputații partidelor Uniunii Democrate Creștine (CDU) și ai Uniunii Sociale Creștine (CSU), ai Partidului Social Democrat din Germania (SPD) și ai Partidului Liber Democrat.

Mai devreme, ministrul sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a subliniat că terapia reparativă provoacă adesea suferințe fizice și mentale grave care poate provoca stres, depresie, tulburări de anxietate și crește riscul de suicid. El a mai menționat că homosexualitatea nu este o boală și a numit proiectul de lege „un semnal important al societății” pentru toți cei care nu își pot accepta orientarea. „Sunteți bine așa cum sunteți”, a spus ministrul.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md