de-la-1-iunie-cetatenii-republicii-moldova-pot-intra-in-romania-cu-pasaportul-biometric-care-sunt-conditiile-de-intrare-168260-1622525792.jpg
Astăzi, 26 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) România a aprobat o nouă listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova rămâne în zona roșie, rata de incidență fiind de 3,0 la 1 000 de locuitori.

În zona verde au intrat: Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia: dacă o persoană care a stat în carantină face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Întreaga listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată mai jos.

 

Preluat de la: diez.md