tefan-Grigoriță.jpg
Strategia de comunicare a actualei guvernări ridică multe semne de întrebare în rândul specialiștilor din presă. Jurnalistul Ștefan Grigorița a declarat în cea mai recentă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău că actualul cabinet de miniștri nu strălucește la acest capitol și punctează lucrurile la care ar trebui să se mai lucreze.

„Cred că actuala guvernare foarte repede s-a orientat pe direcția de a primi recunoaștere externă, inclusiv această recunoaștere externă a venit în multe cazuri cu bani. Problema însă este că pe unele domenii nu am văzut prea multă determinare de a schimba radical lucrurile sau de a interveni radical în unele domenii. Efectiv, nu este propus nimic. Strategia pe care o au pentru domeniul justiției e neclară, nu e clar nici cine o să facă reformele, judecătorii de aici sau cei externi, la ce riscuri se vor expune. În principiu, ar fi trebuit să se vină cu niște viziuni foarte clare înainte de a fi preluată guvernarea, ca ei să anunțe că respectiv planul lor e acesta pe domeniul justiției, care e planul pe domeniul administrației și așa mai departe. Nu s-a comunicat pe aceste teme, s-a comunicat doar că ei fac vremuri bune. Ok, facem vremuri bune, dar cu ce strategie? Există o strategie pentru realizarea acestor vremuri bune? La 100 de zile, la ce punct se află în realizarea acestor vremuri?!”, susține Ștefan Grigorița în podcast-ul „Mai Departe”.

Jurnalistul oferă și mai multe soluții care ar duce la îmbunătățirea domeniului de comunicare al actualului guvern. „În primul rând, unele instituții ar trebui să aibă și comunicatori. În unele domenii strategice, în plină pandemie, ne-am pomenit cu faptul că Ministerul Sănătății nu are comunicator”, a spus Grigorița. Toate sfaturile oferite de jurnalist le puteți afla urmărind sau ascultând cea mai recentă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Ediția video a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Ștefan Grigorița o puteți urmări mai jos.

Rezumatul podcast-ului este difuzat de Europa Liberă. Găsiți podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe multe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md