new-e1715329041343.jpg

Asociația Culturală Control N a dat start înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii se adresează regizorilor și scenariștilor, absolvenților facultăților de profil și autorilor din mediile conexe (literatură, teatru, arte vizuale) din România și Republica Moldova, cu proiecte în faza de început. Aceasta nu percepe taxe de înscriere sau participare.

Trainingurile asistate New Draft se vor desfășura timp de trei luni, din iulie până în octombrie 2024. Acestea vor fi împărțite în trei perioade de lucru pentru dezvoltarea a 12 scenarii de lungmetraj. Proiectele vor forma trei grupe, fiecare cu câte un trainer atașat: Oana Răsuceanu (scenaristă, regizoare și consultantă de scenarii), Ana Agopian (scenaristă și regizoare de film, consultantă de scenarii) și Crăița Nanu (selecționeră, curatoare de film și consultantă de scenarii).

#1. Trecerea a 12 proiecte de lung metraj de la sinopsis, la treatment dezvoltat (cu posibilitatea, dar nu obligativitatea unui draft de scenariu), apoi la pitch în fața producătorilor.

#2. Dezvoltarea capacității de lectură și de analiză a unui scenariu.

#3. Facilitarea dialogului între 12 autori și producători.

#4. Pregătirea a 12 dosare de proiect pentru aplicații la fonduri sau alte programe de dezvoltare similare. Finalul rezidenței New Draft coincide cu deschiderea aplicațiilor la concursuri de fonduri sau rezidențe din străinătate. Astfel, proiectele au șansa de a-și continua organic traseul de dezvoltare.

#1. Prima sesiune se va desfășura fizic la București între 29 iulie și 2 august. Aceasta este dedicată întâlnirilor de feedback atât în grup, cât și în particular.

#2. Cea de-a doua serie de întâlniri va fi online între 28 și 30 august. Participanții vor avea oportunitatea de a primi feedback de la producători de film și membri importanți ai industriei cinematografice românești.

#3. Cea de-a treia sesiune de lucru se va desfășura din nou fizic între 23 și 27 septembrie. Participanții și trainerii se vor întâlni pentru a finaliza lucrul la proiecte și pentru a pregăti pitch-ul programat pentru 18-28 octombrie.

Dosarul de înscrieri trebuie să conțină (fișiere PDF):
# sinopsis dezvoltat (trei-cinci pagini);
# scrisoare de intenție;
# CV;
# link către cel puțin un film reprezentativ din filmografia cineastului (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj.

În cazul în care proiectul are deja un regizor/producător atașat, la dosar se vor adăuga:
# CV-ul regizorului/producătorului;
# link către cel puțin un film reprezentativ din filmografia regizorului/producătorului (scurt sau lung metraj).

Dosarele vor fi expediate la adresa de e-mail [email protected] până pe 26 mai 2024.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md