437927394_856433556528701_568460419347171353_n-1.jpg

Parlamentul European lansează un nou apel de înscriere pentru stagiile plătite Schuman. Datorită acestei oportunități, aveți ocazia să activați în unul dintre sediile oficiale ale legislativului european din Bruxelles, Luxemburg, Strasbourg sau în birourile de legătură ale instituției din statele membre.

Stagiile Schuman vă vor îmbunătăți educația și formarea profesională. La fel, aveți posibilitatea să obțineți cunoștințe despre activitatea instituțiilor din Uniunea Europeană (UE) și a Parlamentului European. Stagiile se desfășoară într-o mare varietate de domenii, cum ar fi politicile interne și externe ale UE, finanțe, legislație, multilingvism, administrație, infrastructură și logistică, comunicații sau tehnologia informației. Puteți depune dosarul pentru cel mult trei oferte, în cadrul uneia sau mai multor unități diferite.

Stagiile Schuman urmează să înceapă în octombrie 2024 și se vor finaliza în februarie 2025. Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară în valoare de 1 536 de euro.

Parlamentul European promovează egalitatea de șanse. Toți candidații sunt încurajați să participe indiferent de gen, orientare sexuală, origine culturală, etnică și religioasă. Candidații la un stagiu Schuman trebuie:
# să aibă cel puțin 18 ani;
# să fie cetățeni ai unui stat membru al UE sau ai unei țări în curs de aderare;
# să dețină o diplomă de studii universitare;
# să cunoască temeinic una dintre limbile oficiale ale UE și să cunoască foarte bine o a doua limbă;
# să depună un cazier judiciar eligibil;
# să nu fi lucrat sau să nu fi beneficiat de un alt stagiu timp de mai mult de două luni consecutive într-o instituție, un organism sau o agenție a UE;
# să nu fi efectuat o vizită de studiu la Secretariatul General al Parlamentului cu mai puțin de șase luni înainte de începerea stagiului.

Pentru a vă înregistra, trebuie să atașați CV-ul și o scrisoare de intenție. Puteți depune candidatura în orice limbă oficială a UE. Cu toate acestea, în vederea creșterii șanselor de a fi selectați, organizatorii vă recomandă să redactați CV-ul în limba engleză sau franceză, iar scrisoarea de intenție – în limba ofertei pentru care depuneți candidatura.

# Accesați pagina principală a ofertelor de stagiu.
# Selectați ofertele pentru care vă doriți să aplicați.
# Completați formularul de înregistrare.
# Dați click pe butonul „Aplicați online”.
# Încărcați CV-ul în format Europass și scrisoarea de intenție de maximum o pagină.

Termenul-limită pentru înscriere este 31 mai.

Stagiarii care vor da dovadă de performanțe înalte vor fi invitați să susțină o serie de teste menite să examineze competențele, motivația și capacitatea acestora de a lucra în Parlamentul European.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md