Aplicarea-gresita-a-cremei-solare-poate-creste-riscul-de-melanom.-Foto-pexels.com_.jpg

Deși aplicarea cremei de protecție solară este esențială pentru a ne proteja pielea, greșelile în aplicare pot anula efectul acesteia și pot crește riscul de melanom.

Mituri despre protecția solară

Multe persoane cred că nu au nevoie de cremă de protecție solară pentru a nu se arde, sau că folosind protecție scăzută se vor bronza mai tare. Alții cred că aplicarea dimineața este suficientă pentru toată ziua. Aceste idei sunt greșite și pot pune sănătatea în pericol.

Riscurile expunerii la radiațiile UV

Radiațiile ultraviolete (UV) de la soare sunt principalii factori de risc pentru melanomul cutanat. Acest tip de cancer de piele este foarte răspândit, cu aproximativ 1,5 milioane de cazuri noi înregistrate anual la nivel mondial.

Pentru a ne proteja pielea, este esențial să folosim o cremă de protecție solară adecvată și să știm cum să o aplicăm corect. Citește AICI continuarea articolului și află care sunt riscurile expunerii la radiațiile UV, dar și erorile comune în aplicarea protecției solare care cresc riscul de melanom, pentru a evita greșelile care îți pot pune viața în pericol.

Preluat de la: csid.ro