jed-villejo-bEcC0nyIp2g-unsplash.jpg

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, vizitezi o expoziție sau mergi la un festival. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 17-23 iunie.

Vrei să-ți pui la încercare cunoștințele de cultură generală într-un concurs dinamic și captivant? Clubul Voluntarilor Articol de invită la Artico Trivia, un eveniment plin de competiție și distracție. Vei avea ocazia să-ți demonstrezi cunoștințele în domenii precum: geografie, limbă română, arte, științe, istorie.

Evenimentul se va desfășura vineri, 21 iunie cu începere de la ora 15.00. Concursul va avea loc la centrul Artico, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 169 din Chișinău. Formular de înregistrare îl poți accesa aici.

Librăria din Centru te invită la lansarea romanului „Times New. Roman 12/18” de Emilian Galaicu-Păun. Alături de autor vor participa Maria Șleahtițchi, Constantin Cheianu și Diana Mihuță. Vizitatorii vor avea ocazia să achiziționeze cartea la preț promoțional și să participe la o sesiune de autografe.

Evenimentul se va desfășura joi, 20 iunie cu începere de la ora 18.15. Lansarea de carte va avea loc la Librăria din Centru, situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 126 din Chișinău.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la debutul cărții „Străină în țara semilunei” de Violeta Stratan Ilbasmiș. Lucrarea conține 18 istorii de viață a 18 femei din Republica Moldova care au ajuns în Turcia pentru o viață nouă. Sunt povești adevărate de viață ale femeilor moldovence care locuiesc de mulți ani în Turcia. Paralel cu istoriile de viață, cititorii vor afla mai multe detalii despre Turcia ca țară, despre cultura și tradițiile turcilor.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 22 iunie cu începere de la ora 14.00. Lansarea de carte va avea loc la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, situată pe strada 31 August 1989 78 A din capitală.

În contextul comemorării Zilei Mondiale a Refugiaților, marcată anual la 20 iunie, Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova invită doritorii să viziteze expoziția tematică cu genericul „Integrarea refugiaților în societate-mecanism necesar pentru protecția drepturilor omului”. Expoziția cuprinde circa 95 de cărți din colecțiile bibliotecii care sunt sistematizate în trei compartimente.

Vernisajul se va desfășura joi, 20 iunie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, situată pe strada 31 August 1989 78 A din capitală. Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg până pe 20 iulie.

Baletul Național JOC te invită la o feerie coregrafică de vară. Spectacolul „Drăgaica–zeița Sânzienelor” reprezintă un vârtej de hore, o luptă veșnică dintre dragoste și divinitate interpretată de dansatorii și orchestra JOC.

Evenimentul se va desfășura în weekend, pe 22 și 23 iunie cu începere de la ora 18.00. Spectacolul va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 200 și 600 de lei.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” invită cititorii să participe la Maratonul de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie” în perioada 3 iunie – 23 august 2024. Mai multe detalii despre persoanele eligibile și premii puteți vedea aici.

Luni, 17 iunie, cu începere de la ora 9.0 se va desfășura una dintre sesiunile maratonului. Evenimentul are loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev 65 din Chișinău.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” te invită la un spectacol de tango în stil Concertino. Membrii ansamblului, dintotdeauna fascinați de compozițiile marelui creator al „noului tango”, interpretează cu drag și pasiune acest gen muzical.

Evenimentul se va desfășura marți, 18 iunie cu începere de la ora 18.00. Concertul va avea loc la Palatul Republicii, situat pe strada Maria Cebotari 16 din capitală. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 150 și 200 de lei.

Festivalul de film în aer liber revine! Producțiile cinematografice sunt difucate în parcul Sarmizegetusa din sectorul Botanica în fiecare zi de duminică. Proiecțiile încep la ora 20.30, oferind tinerilor și familiilor ocazia de a se bucura de serile de vară într-o atmosferă relaxantă.

Mai multe detalii despre festival poți vedea aici.

Festivalul KALEIDOSCOP revine cu cea de-a treia ediție! Și în acest an, organizatorii și-au propus să impresioneze publicul cu un show al celor mai îndrăgiți artiști din țară și de peste hotare. Lista integrală a interpreților prezenți la eveniment o puteți vedea aici.

Evenimentul se va desfășura în weekend, pe 22 și 23 iunie, cu începere de la ora 16.00. Festivalul va avea loc la Grădina Botanică, situată pe strada Pădurii 18 din capitală. Biletele pot fi achiziționate de aici. În funcție de tipul biletului, costul acestuia începe de la 499 de lei.

Interpreta Geta Burlacu și proiectul UNPREDICTABLE te invită la un concert unical de muzică vocală improvizată. Organizat pentru prima dată în Moldova, concertul reprezintă o sesiune de psihoterapie creativă prin voce, mișcare și sunete.

Concertul se va desfășura vineri, 21 iunie cu începere de la ora 20.30. Evenimentul va avea loc la centrul Artcor, situat pe strada 31 August 1989 137 din Chișinău. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Spectacolul oferă o incursiune în lumea complexă a iubirii și a suferinței, printr-o reinterpretare modernă a dramei „Vocea umană” de Jean Cocteau. Piesa de teatru este o călătorie prin labirinturile trădării și redescoperirii de sine. Acest manifest artistic îmbină sensibilitatea și forța interioară a femeilor într-o formă artistică.

Evenimentul se va desfășura vineri, 21 iunie, la Palatul Republicii, situat pe strada Maria Cebotari 16 din capitală. Piesa de teatru începe la ora 18.30. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 200 de lei.

Spectacolul „TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și plauzibile concluzii. Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu comedia.

Evenimentul se va desfășura marți, 18 iunie, la Teatrul Geneza Art din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi procurate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. 

Evenimentul va avea loc joi, 20 iunie, la Teatrul Geneza Art din capitală. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

În contextul Zilei Internaționale a Muzicii, participă o la seară magică, unde tinerele talente ale Chișinăului vor străluci. Vei avea ocazia să asculți piesele tale preferate interpretate live și să descoperi noi artiști locali. Organizatorii te îndeamnă să iei cu tine buna dispoziție și să-ți inviți prietenii și familia.

Evenimentul se va desfășura vineri, 21 iunie cu începere de la ora 19.00. Activitatea va avea loc în parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al capitalei.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md