unnamed-2.jpg
Danemarca devine prima țara europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție. Cu o excepție: oamenii vor trebui să poartă masca în transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune. La nivel european, numărul de noi cazuri este în scădere, iar rata vaccinării cu cel puțin o doză a depășit 50 la sută. 

În plus, obligativitatea purtării măştilor sanitare va fi complet eliminată în Danemarca până la 1 septembrie. Restricţiile antiepidemice din această ţară au fost eliminate gradual începând din primăvara anului 2021 şi aproape toate spaţiile publice au fost redeschise, cu excepţia cluburilor de noapte, care îşi vor relua activitatea în septembrie, scrie digi24.ro.

Numărul noilor infectări cauzate de virusul SARS-CoV-2 a crescut uşor după relaxarea restricţiilor, însă această creştere nu a fost una dramatică. În ultimele zile, rata de incidenţă a infectărilor a scăzut din nou, doar 222 de cazuri noi fiind înregistrate marți – cel mai scăzut număr raportat după luna februarie și doar un deces.

Noile măsuri de relaxare au fost luate în Danemarca, cu toate că potrivit celor mai recente cifre comunicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Danemarca a avut o rată de incidenţă de 215 infecţii la 100 000 de locuitori în ultimele două săptămâni, cea mai ridicată din spaţiul economic european. Rata de vaccinare în Danemarca este însă foarte bună: 54,8 la sută din populația eligibilă a fost vaccinată cu cel puțin o doză.

Preluat de la: diez.md