shutterstock_2374302133-scaled.jpg

În timp ce o erecție întâmplătoare, aparent fără stimulare, este perfect normală, dacă apar dureri sau dacă acestea durează foarte mult timp, e cazul să contactezi medicul.

„Priapismul este orice erecție care durează mai mult de 4 ore și reprezintă o urgență medicală!“

Priapismul esre o erecție involuntară, dureroasă și prelungită (uneori și de câteva ore) care nu are legătură cu stimularea sexuală și care nu este ameliorată de actul ejaculator.

De cele mai multe ori reprezintă o urgență urologică și tratamentul cel mai bun este intervenția precoce care oferă cea mai bună șansă de recuperare funcțională ulterioară.

Simptomele acestei afecțiuni variază în funcție de tipul priapismului: ischemic și nonischemic.

Priapismul ischemic este cel mai frecvent tip de priapism și necesită îngrijire medicală imediată. Acesta se maniesta prin:

Cel noninschemic în schimb, cunoscut și sub denumirea de priapism cu flux crescut, se caraterizează prin:

Cauza de bază a priapismului nu poate fi determinată, de multe ori, dar mai multe afecțiuni pot juca un rol. Cu toate acestea, specialiștii atenționează că priapismul mai poate să apară și după:

Medicul urolog atrage atenția că, dacă cineva se confruntă cu o astfel de situație, trebuie să ajungă la urgențe cât de repede, unde se vor efectua următoarele:

Citește și: Durerea penisului: 8 BOLI pe care le semnalează

Preluat de la: csid.ro