1481732938083.jpg

Un tânăr moldovean pasionat de aventură, pe nume Andrei Golovei, dorește să treacă peste o mare provocare și anume o călătorie de 300 km în jurul cercului polar, notează ZUGO.

Pentru a-și realiza acest scop tânărul are nevoie de susținerea noastră. Acesta trebuie să acumuleze un număr cât mai mare de voturi pentru a putea participa la „Fjällräven Polar”.

Andrei spune că a găsit întâmplător acest concurs, a aflat despre el navigând pe internet în căutarea unor aventuri.

„Acum sezonul de alergări s-a încheiat și am început să caut ce voi face în sezonul rece. Eu prefer ceva activ și, de dorit, în condiții neordinare. Citind despre acest eveniment mi-am amintit de cartea „Colț Alb” a lui Jack London. Nu este un concurs propriu zis, este o călătorie de 300 km cu sănii trase de câini”, zice tânărul.

Ținând cont de specificul expediției și de dificultatea ei, dar și de mediul inedit pentru un tânăr din Republica Moldova, Andrei spune că are trei așteptări de la această aventură.

„Doresc să mă familiarizez cu formatul de expediție turistică pe distanțe lungi. Ținând cont de faptul că e un proiect internațional, am așteptarea de a face schimb de experiență cu cât mai mulți tineri. Prezența unei asemenea expediții realizate în CV-ul personal m-ar ajuta să popularizez turismului și modul activ de viață în Republica Moldova”, a spus Andrei, pentru ZUGO.

Tânărul are o colecție întreagă de aventuri. „Am alergat în pădure, la maratoane, am făcut hicking de șapte și mai multe zile. Fac alpinism de 7-8 ani. Nu mai știu dacă asta e dorință, consider că deja e dependență. Hicking, climbingul și orienteering sunt toate sporturi care se desfășoară în natură. Acum e o nouă provocare – Polul Nord. Este ceea ce vedem de mici copii în desenele animate despre eschimoși”, a adaugat Andrei.

Nu are un idol, dar cărțile de aventură a lui Julles Verne și-au pus amprenta în stilul său de viață.

Andrei spune că visul lui cel mai mare este de a ajunge în top 100 al raitingului mondial la orienteering. La moment, acesta se plasează pe locul 278. Astfel, tânărul susține că acest concurs îl va ajuta să-și dezvolte rezistența și să urce mai sus în top.

„Eu vreu să încerc asta și vreau să înțeleg care sunt posibiliele limite ale vieții noastre”, a afirmat acesta.

Haideți să îl susținem pe Andrei Golovei cu un vot. Pentru a vota, accesați pagina concursului.

Preluat de la: Zugo.md