sushi-sarcina.jpg

O sarcină este o muncă istovitoare, de la grețurile matinale și aversiunea față de mâncare, până la durerile de spate și arsurile la stomac. Mai adaugăm în listă și multe alimente interzise? Multe femei însărcinate își pun întrebarea „Pot mânca sushi dacă sunt însărcintă?”, așa că de ce să nu descoperim împreună răspunsul?!

Ne-am dori să venim cu un răspuns clar și categoric, dar specialiștii menționează că dacă facem asta, trebuie să alegem
o sursă sigură și de încredere, să ne asigurăm că miroase proaspăt și să evităm sushi cu pește crud sau fructe de mare crude.

DAR, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) spune că ar trebui să eviți tot peștele crud sau insuficient gătit în timpul sarcinii, deoarece „peștele crud, inclusiv sushi și sashimi, este mai probabil să conțină paraziți sau bacterii decât peștele complet gătit.” Așadar, când ți se spune că poți mânca sushi în timpul sarcinii, referirea e doar la sushi care conține pește gătit.

Peștele crud este considerat interzis din cauza posibilității de a avea bacterii, care cauzează intoxicații alimentare.

Riscurile apar de la sushi nepreparat și manipularea necorespunzătoare a peștelui crud sau a fructelor de mare. Chiar dacă unitatea din care mănânci este de încredere, cel mai bine este să eviți produsele din pește crud, din cauza riscului crescut de intoxicație alimentară sau listeria

Toleranța la risc poate fi mai mică decât a altcuiva, așa că dacă nu te simți confortabil mâncând unele (sau toate) tipurile de sushi în timpul sarcinii, atunci nu mânca. Cred că este o idee bună să folosești cel mai bun raționament și să te consulți cu propriul medic mai întâi.

Peștii precum somonul (în special cel sălbatic din Alaska), macroul, anșoa, sardinele și heringul, dar și fructele de mare cu conținut scăzut de mercur inclusiv creveții, homarul, crabii, stridiile, scoicile, păstrăvul, tilapia și codul sunt surse excelente de omega-3.

În afară de peștele crud, tonul și peștele spadă ar trebui evitate pentru a limita expunerea la mercur. FDA recomandă, de asemenea, să eviți peștele țiglă, rechinul, marlinul și macroul regal și specifică, de asemenea, tonul bigeye.

Foto: shutterstock

Surse:

Preluat de la: csid.ro