shutterstock_20103706.jpg

Dacă ai privit vreodată o fotografie veche, probabil ai observat că nimeni nu pare să zâmbească în ele. Te-ai întrebat vreodată care este motivul?

Acum mai bine de 100 de ani, vremurile erau grele și nu erau prea multe motive de bucurie. Banii erau puțini, nu existau tratamentele care există acum, iar conflictele amenințau pacea și liniștea famililor obițnuite.

Există însă motive întemeiate pentru care oamenii refuzau să arate vreo urmă de fericire în poze. Motivele au fost explicate pe scurt de TikToker-ul Dylan Page. Într-un video scurt, internautul a explicat câteva dintre motivele pentru care zâmbetul lipsea de pe chipul oamenilor din fotografii.

În primul rând, oamenilor pur și simplu nu le plăcea fotografia. Ei bine, se pare că oamenii erau speriați de fotografii. Era o tehnologie nouă pe care nu o înțelegeau prea bine și, probabil, părea un pic asemănătoare cu o vizită la dentist.

Mai mult, standardele de frumusețe erau diferite pe atunci. A avea o gură mică era de fapt un lucru dezirabil. Mai mult, igiena dentară nu era la nivelul celei de azi. Dacă aveai gura plină de dinți cariați, nu ai fi vrut să fii imortalizat astfel, nu-i așa?

Un alt motiv pentru care oamenii evitau să zâmbească era să nu pară că suferă de vreo boală mintală. Un zâmbet larg era considerat un simptom al „nebuniei” pe vremuri, în timp ce a sta nemișcat și fără expresie nu era deloc ciudat.

În cele din urmă, există și un motiv practic și simplu. Pentru realizarea unei fotografii în acele vremuri, exista un timp mare de așteptare. De la început până la sfârșit, realizarea unei poze cu o cameră veche putea dura până la 15 minute, ceea ce însemna că păstrarea unei poziții faciale unice putea deveni dureroasă și plictisitoare după un timp. De fapt, întregul proces de a sta nemișcat timp de 15 minute încercând să rămâi cât mai fix posibil trebuia să fie un adevărat coșmar.

Sursă – https://www.ladbible.com/news/people-never-smiled-in-old-photos-for-some-very-bizarre-reasons-20220729

Sursă foto – Susan Law Cain / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro