cristi-pascu-matreata.jpg

Multe femei sunt fidele unei singure tunsori sau coafuri, însă acest lucru ar putea fi dăunător sănătăţii scalpului. Mai ales dacă poartă aceeaşi cărare tot timpul. Acest lucru face ca pielea descoperită să se afle în permanenţă în bătaia soarelui şi, în timp, va avea de suferit.

„Doamnele şi domnişoarele care poartă tot timpul aceeaşi cărare pot avea surprize neplăcute în ceea ce priveşte sănătatea scalpului. Ţineţi cont că pielea descoperită în acea zonă se află sub acţiunea razelor soarelui, se bronzează, se arde de multe ori, se usucă. De multe ori suntem atenţi asupra îngrijirii părului, dar nu şi a pielii capului. Dacă descoperim că avem mătreaţă, soluţia nu este să folosim un şampon anti-mătreaţă ci, de multe ori, să folosim un ulei hidratant pentru scalp.

Chiar şi să schimbăm cărarea sau întregul look pentru a nu supraexpune atât de mult pielea descoperită de cărare. Când constaţi că ai mătreaţă şi nu scapi de ea după o primă folosire a unui şampon anti-mătreaţă, e bine să consulţi un specialist. Se ia o mostră de mătreaţă şi se trimite la laborator pentru analize. Eu aşa procedez cu clienţii mei. Colaborez cu un medic dermatolog pentru a rezolva împreună toate problemele legate de păr şi scalp”, recomandă hair stilistul Cristi Pascu.
 

Preluat de la: csid.ro