efect.jpg
Echipa Kreyon lansează un proiect fotografic deosebit, prin care își dorește să pună accent pe renașterea fotografiilor. În cadrul acestuia, echipa va încerca să transforme scene din viața oamenilor în imagini. Prima fotografie din cadrul setului ce va urma spune povestea unui cuplu din anii 1970, care trece prin clipe cumplite din cauza unui tâlhar care l-a înjunghiat pe bărbat în timp ce se afla alături de iubita sa. Mai jos, vedeți o descriere amănunțită a procesului de realizare a acestei fotografii.

Concepția oamenilor despre fotografie s-a schimbat radical în ultima perioadă, deși procesul este simplificat de la an la an. Toți știm să facem fotografii, dar puțini dintre noi percep fotografia ca pe o operă de artă și pătrund în arta fotografului, care își propune să transmită un mesaj prin intermediul creației sale. În echipa Kreyon, unul dintre membrii talentați este Dima Shevcic, cel care și-a dorit mereu să facă nu doar fotografii de studiou, fotografii tematice sau fotografii de grup, ci să reușească să creeze fotografii artistice.

Proiectul Renaissance a pornit de la ideea de a schimba viziunea oamenilor despre fotografii. Prin intermediul acestui proiect, autorii își doresc să accentueze măiestria în artă, creativitatea și iscusința de a putea transmite mesaje artistice cu ajutorul fotografiilor cu scenarii. Setul de fotografii nu va cuprinde doar scene din trecut, vor fi realizate și fotografii tematice cu elemente fantastice, fotografii comice, fotografii urbane, abstracte, minimaliste și conceptuale.

efect2

Mesajul primei fotografiei vine să arate o scenă tragică din viața unui cuplu din anii 1970, care trece prin clipe cumplite din cauza că un tâlhar l-a înjunghiat pe bărbat în timp ce se afla alături de iubita sa pe una din străzile unui oraș. Criminalul a fugit de la fața locului. Acțiunea se petrece noaptea, într-un oraș necunoscut. La locul petrecerii acțiunii, au venit detectivul alături de criminaliști și grupa operativă pentru a investiga cazul și pentru a descoperi cine a săvârșit omorul bărbatului. „Importantă pentru noi a fost doza de mister, dat fiind faptul că făptuitorul n-a reușit să fie încă identificat”, spun autorii.

efect3

„Fiind pasionat de artă, mereu încercam să fug de banalități, în special în procesul de creație”, a menționat creatorul proiectului, Dima Shevcic. Astfel, protagonistul a decis să lanseze acest proiect pentru a demonstra că fotografia nu poate fi asociată cu fotografiile de la nunți, portretele sau fotografiile de tip pașaport. Fotografia artistică este o ramură a artei plastice, iar o fotografie care are un concept, un stil, o compoziție, poate fi considerată fără dar și poate o operă de artă.

efect

 

Pentru realizarea acestei fotografii s-au cumpărat accesorii și haine de la second hand. Câteva costume au fost închiriate de la un teatru din Capitală, mașina a fost închiriată de la un amator de mașini de colecție: „Cel mai greu a fost însă, să găsim mașina potrivită, fapt pentru care am cutreierat tot orașul. Totuși, cel mai complicat lucru a fost să găsim timp liber, celelalte cheltuieli au fost o plăcere de fapt, care în final au dus spre realizarea unui vis”, au mai spus realizatorii.

efect4

Puteți urmări o parte din proces în următorul video:

Preluat de la: diez.md