lily-podcast-thumbnail-2-920x518-1.jpg
În fiecare zi, ne confruntăm cu o cantitate mare de informații și nu tot ceea ce intră în conștiința noastră este verificat și adevărat. Anume din acest motiv, ru.diez lansează o serie de podcasturi Верю не верю, în care se va discuta despre cele mai populare falsuri care rulează în societatea moldovenească, iar gazda proiectului, Lilia Zdibneac, împreună cu invitații săi, va încerca să înțeleagă ce este adevărat și ce nu.

În rândul tinerilor din Moldova, rata de imunizare împotriva COVID-19 rămâne foarte scăzută. Una dintre cauzele nevaccinării este frica de a rămâne infertil, provocată de diverse zvonuri și falsuri care circulă în spațiul online. În această ediție, urologul Iurie Arian ne va ajuta să înțelegem mai multe despre legătura dinte vaccin și fertilitate, iar bloggerul Vladimir Carmanov va povesti despre propria experiență privind vaccinul anti-COVID-19 și cum reușește să rămân imun la falsuri.

*Podcastul oferă statistici despre procesul de vaccinare împotriva COVID-19 la momentul înregistrării acestuia. Potrivit datelor Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, la 23 ianuarie 2022, 29,38 % din populația republicii era vaccinată cu ambele doze. Rata de imunizare în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani este de 36 %.

***

Podcasturile au fost elaborate în cadrul proiectului API și DW Akademie, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu neapărat coincid cu poziția Deutsche Welle și/sau a Ministerului Federal German.

Preluat de la: diez.md