mai-departe.jpg
Dacă războiul din Ucraina îi poate învăța o lecție pe moldoveni, acea lecție ar trebui să fie despre apărarea intereselor țării și a integrității teritoriale. De această părere este jurnalista și regizoarea Viorica Tătaru, care s-a aflat timp de mai multe săptămâni în miezul evenimentelor din țara vecină de la începerea războiului provocat de Rusia.

Invitată la podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău, Viorica a făcut o paralelă dintre războiul din Ucraina cu situația pe care o avem în Moldova, și anume conflictul din regiunea transnistreană. Ea sugerează că Moldova ar trebui să își apere propriile interese când vine vorba de acest conflict.

„Nu cred că e cazul ca noi să ne temem că cineva va crede ceva, ar trebui să facem ceea ce credem noi că trebuie făcut, mai ales în această situație în care ne aflăm, cu un război la hotar. Noi nu știm care sunt planurile de facto ale Rusiei și nu putem să mizăm pe faptul că ei ne-au impus neutralitate. Ar trebui să avem strategiile noastre și nu mai putem tolera în continuare, așa cum am tolerat 30 de ani, o armată rusă în stânga Nistrului. Noi trebuie să găsim o cale să rezolvăm problema asta”, a declarat Viorica Tătaru la podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Podcastul „Mai Departe” este disponibil atât în versiune video pe YouTube, cât și în variantă audio pe SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsAmazon MusicAudible, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md