Anastasia-Taburceanu.jpg
Războiul informațional ce are loc în ultimul an, în special de când a început războiul provocat de Rusia în Ucraina, provoacă multe consecințe, iar autoritățile se luptă aproape zilnic cu știrile false. Fosta purtătoare de cuvânt din perioada guvernului condus de Natalia Gavrilița, Anastasia Taburceanu, a dezvăluit în podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău cum avea loc combaterea știrilor false și provocatoare în perioada cât ea a fost responsabilă pe comunicare în cadrul executivului.

„Atunci când pe toate canalele de Telegram, TikTok și pe alte rețele de socializare se vehicula la greu că ar începe mobilizarea și că toți bărbații de la 18 la 65 trebuie să se prezinte nu știu unde cu buletinul, noi am reacționat foarte repede. Noi întâi vedeam un fake, după care încercam să aflăm de pe care canale a apărut, canalele de distribuție, dar și să observăm cât de repede se rostogolește acest bulgăre de zăpadă. În momentul când lua turații, atunci comunicam. Erau și cazuri când comunicam imediat ce apărea o știre falsă”, susține Anastasia Taburceanu în cadrul podcastului.

Experta în comunicare mai spune că forța cu care știrile false ajung la publicul larg este de neîntrecut de puterea pe care o au instituțiile statului în domeniul comunicării. „Chiar dacă știrile și comunicatele sunt distribuite de toată lumea care lucrează la Guvern, chiar dacă știrile sunt preluate de cât mai multe portaluri de știri, chiar dacă și ministerele distribuie informația, oricum știrea oficială nu are capacitatea de a penetra media în felul în care acest lucru se întâmplă pe social media”, mai spune Taburceanu în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Podcastul „Mai Departe” este disponibil atât în versiune video pe YouTube, cât și în variantă audio pe SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsAmazon MusicAudible, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md