IMG_3382.jpg

Astăzi, 24 februarie, la un an de la declanșarea războiului din Ucraina, Alternosfera a lansat un nou videoclip – „Imnuri de război”. Mesajul acestei piese este „Stop invasion. No war”.

Piesa a fost scrisă în urmă cu un an, dar, din cauza invaziei Ucrainei care a început în 24 februarie 2022, trupa a hotărât să amâne momentul lansării.

Videoclipul a fost filmat în Republica Moldova, în regia lui Serghei Chiviriga. A fost scris de Marcel Bostan și Serghei Chiviriga, iar directorul de imagine este Evghenyi Dedkov. În rolul principal joacă Florin Piersic JR.

Videoclipul piesei poate fi vizualizat mai jos.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md