tineri-1.jpg

Vacanța de Paște se apropie de final, iar de mâine toți elevii vor reveni în băncile școlii. Această perioadă poate fi mai solicitantă, având în vedere că se apropie evaluările finale și tezele, care cer un efort suplimentar în pregătire. Cu toate acestea, este esențial să nu neglijezi odihna, pentru a evita oboseala și monotonia. O idee ar fi să mergi la diverse evenimente după orele de la școală, fiindcă acestea nu numai că îți vor oferi o pauză relaxantă, ci și îți vor îmbogăți cunoștințele culturale.

În perioada 14-18 mai la Chișinău se va desfășura a opta ediție a Zilelor Literaturii Române. În acest interval vor avea loc zeci de evenimente la care vor participa zeci de scriitori, jurnaliști, profesori și elevi din România și Republica Moldova.

Întregul program al evenimentelor poate fi vizualizat aici.

Vernisajul primei expoziții de fotografie documentară a grupului de artiști Raw Moldova se va desfășura joi, 16 mai. Evenimentul va avea loc la Europe Café (str. Alexei Șciusev, nr. 99), începând cu ora 18.00.

La vernisaj vei avea ocazia nu doar să vizionezi o serie de lucrări realizate de 14 tineri fotografi moldoveni, dar și să admiri albumul „Raw Moldova. Fotografie documentară colectivă” lansat recent.

Cinci filme europene premiate la Cannes sau nominalizate la Oscar vor fi proiectate la Chișinău. Timp de o lună, în fiecare seară de vineri, în perioada 3-31 mai, Legur Films și Centrul Național al Cinematografiei te invită la #CineMai.

În data de 17 mai va fi proiectat filmul „Cumpărător personal” (Personal Shopper), în regia lui Olivier Assayas. Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Cannes Film Festival în 2021.

Filmul va fi proiectat la Cineplex Loteanu (Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 103). Biletul costă 70 de lei. Întregul program al filmelor este disponibil aici.

Dacă vrei să înveți limba japoneză, poți participa la un curs gratuit cu Loran Zmuncilă. Acesta va fi livrat pentru participanți atât în limba română, cât și în japoneză.

Evenimentul va avea loc în data de 18 mai, cu începere de la ora 16.00. Lecția va avea loc la centrul ARTICO, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 169 din Chișinău. Pentru a participa, trebuie să completezi acest formular.

Mai multe informații citește aici.

Te așteptăm cu multe impresii și comentarii în data de 18 mai, la ora 13.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126) la o nouă întâlnire a Clubului de lectură.

Cartea despre care vom discuta este „Sfârșitul lumii e un tren”, scrisă de Daniela Rațiu. La eveniment va fi prezentă și scriitoarea, un prilej bun de a-i adresa direct toate întrebările care îți vor apărea în timpul lecturii.

Mai multe detalii despre volum și despre scriitoare citește aici.

Organizația studențească Erasmus Student Network Moldova lansează un hackathon creativ care își propune să întrunească tineri pasionați de inovație pentru a dezvolta soluții digitale care să faciliteze accesul la oportunitățile oferite de Erasmus+.

Evenimentul se va desfășura în perioada 18-19 mai la Student HUB din incinta Academiei de Studii Economice a Moldovei (str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, nr. 61). Te poți înscrie atât cu o echipă formată din cinci membri, cât și individual completând acest formular.

Mai multe detalii citește aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md