Castelul-Bran-3.jpg

Castelul Bran are 645 de ani! Piatră cu piatră, pas cu pas, anotimp după anotimp, cetatea medievală, vama și apoi reședința regală, păstrează în structura sa, 645 de povești. A trecut prin războaie, răzmerițe, schimbări de regi, de domni și de frontiere. A părut sa fie înfrânt de comunism, jefuit și lipsit de viitor, dar în anul 2006 s-a întors acasă, la familia sa și în istoria sa firească, reintrând în proprietatea moștenitorilor de drept, copiii Principesei Ileana, nepoții Reginei Maria, scrie portalul destinatiaanului.ro.


Sursă: destinatiaanului.ro

Zidurile groase adăpostesc acum piese de mobilier sau obiecte personale care au aparținut familiei Reginei Maria și își destăinuie, zi de zi, viața pe care au trăit-o într-o perioadă zbuciumată a istoriei românilor. Acum sunt martore ale bucuriilor, speranțelor, visurilor, emoțiilor ce înfloresc în sufletul oamenilor care aleg să-și petreacă aici cele mai importante momente din viață.


Sursă: destinatiaanului.ro

Parcul Regal, întins pe aproximativ 3 000 de metri pătrați, o adevărată oază de verdeață și relaxare, este un alt punct de atracție pentru vizitatori. Aici pot admira cele două lacuri unde nuferii înfloresc an de an cu generozitate, dar și savura, la umbra bătrânilor copaci, experiențe gurmane. Casa de Ceai a Reginei Maria, recent renovată și devenită Restaurantul Castelului, oferă un spațiu generos pentru a petrece aici momente unice. Parcul Regal este și martor al bucuriei celor mici care răspund invitației, în număr tot mai mare, de a-și petrece aici, într-un cadru medieval, special conceput pentru ei, Ziua Internațională a Copilului.

Cavaleri și domnițe, actori și meșterii populari îi îndrumă pe cei mici în lumea medievală, în imaginar alături de personaje de teatru sau în tainele meșteșugurilor strămoșești. Tot aici, cu diverse prilejuri, ansambluri populare locale expun ritualuri strămoșești, datini, tradiții populare pentru a promova ceea ce are mai frumos și mai prețios sufletul poporului român. Sărbătorile Pascale, Crăciunul, Anul Nou, Dragobetele sunt doar câteva momente în care portul popular este purtat cu cinste și bucurie.

La fiecare sfârșit de octombrie, așa cum este și firesc, atât Parcul Regal cât și Castelul Bran se metamorfozează în locul ideal pentru petrecerea de Halloween, motiv pentru care, pentru o noapte, Castelul devine Turnul lui Babel, iar poveștile de groază se șoptesc în toate limbile pământului.

Continuarea o găsiți aici.


Sursă: destinatiaanului.ro

Preluat de la: diez.md