goblin-disney-harry-potter.jpg

Oxford English Dictionary a numit cuvântul anului 2022 – „goblin mode” (modul goblin). Acesta este o expresie specifică slangului contemporan și înseamnă un tip de comportament caracterizat prin lene, slăbiciune și lăcomie, precum și o respingere a normelor sociale.

Expresia „modul goblin” a apărut pentru prima oară pe internet în anul 2009, dar a devenit cu adevărat populară odată cu ridicarea restricțiilor privind epidemia cu COVID-19. Astfel, mulți oameni și-au dat seama că nu mai doresc să trăiască, să lucreze sau să studieze așa cum o făceau înainte de pandemie. 

În premieră, cuvântul anului a fost stabilit de către utilizatori printr-un vot pe internet. Președintele Oxford Languages, Casper Gratvol, consideră că alegerea internauților a arătat cât de important este lexicul pentru înțelegerea de sine și a ceea ce se întâmplă în lumea înconjurătoare.

De asemenea, în funcție de rezultatele votărilor, locul doi a fost ocupat de cuvântul „metaverse”. Acesta reprezintă „un mediu virtual al realității în care utilizatorii interacționează între ei cu ajutorul avatarilor”. Locul trei a fost ocupat de către sintagma #IStandWith („#ITogetherWith”/ „#ISupport”), folosită în rețelele sociale pentru a sprijini o persoană sau un grup de oameni.

Preluat de la: diez.md