iasi.jpg
Orașul Iași a fost desemnat Destinația Anului 2022 în România, la categoria City Break. Totodată, orașul Brașov a devenit câștigătorul titlului de Destinația Anului 2022 în România – Premiul Juriului, iar orașul Târgoviște a devenit cel de-al treilea finalist al etapei naționale, obținând trofeul Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia si Dobrogea, pe care l-a câștigat la etapa regională.

Pentru stabilirea câștigătorilor, peste 1 milion de români au vizualizat pana paginile Destinația Anului, dintre care, peste 50 000 au votat pe platforma www.destinatiaanului.ro pentru una din cele șase destinații finaliste.

Astfel, în urma celor trei etape ale competiției, care au inclus: Nominalizări, Etapa Regională și Etapa Finală, orașul Iași a devenit marele câștigător din acest an, obținând titlul de Destinația Anului 2022 City Break în Moldova și Bucovina.


 www.destinatiaanului.ro 

Orașul Brașov a devenit Destinația Anului 2022 City Break în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș.


 www.destinatiaanului.ro 

Totodată, orașul Târgoviște a devenit Destinația Anului City Break în Muntenia, Oltenia și Dobrogea.


 www.destinatiaanului.ro 

Totodată, au fost nominalizate finalistele Destinația Anului 2022, etapa pe regiuni istorice:
# Sibiu;
# București;
# Oradea;
# Hunedoara;
# Timișoara;
# Suceava;
# Galați.

De asemenea, au fost selectate și trei orașe care au fost nominalizate la categoria Localități Turistice:
# Toplița;
# Dărmănești;
# Brezoi.

Despre Destinația Anului este cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern din România, prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe destinațiaanului.ro, și prin colaborarea cu bloggeri și influenceri de turism.

Aflată la a doua ediție, Destinația Anului ridică ștacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Alianța Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse în două etape (pe regiuni și națională) și o dublare a intensității comunicării atât pe plan intern, cat și internațional.

Preluat de la: diez.md