1661539059643.jpeg
„Bloomcoding”, reprezentat de fondatorul său, Emil Chichioi, a reușit să obțină o victorie la „sTARTUp Day 2022 Pitching Contest” din Estonia, devenind primii la categoria cu titlul STARTUP Day.

sTARTUp Day din Estonia este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din regiune, care reunește oameni din comunitățile de start-up, pentru a celebra antreprenoriatul tehnologic în orașul Tartu, dar și online.

STARTUP Day este festivalul de afaceri cel mai orientat spre startup-uri, care reunește antreprenorii tradiționali, investitorii, inovatorii, startup-erii și studenții interesați de subiect.

Concursul de pitching a reușit să adune peste 380 de participanți din peste 40 de țări, iar festivalul durează în total trei zile și reușește să adune peste 3 000 de participanți din peste 67 de țări.

Bloomcoding este o academie digitală unde copiii învață abilitățile secolului 21. Compania își propune să devină unul dintre cei mai importanți furnizori de educație de programare online pentru copiii K-12 din Europa.

„Folosim o combinație Ed-Tech de realitate virtuală și augmentată, în cursuri online mici, live, pentru a reinventa educația, a stârni curiozitatea și a îmbina distracția cu învățarea. Credem că pentru a pregăti copiii pentru următorii 100 de ani, programarea este la fel de esențială ca și scrisul și cititul. Programarea este alfabetizarea secolului XXI. Misiunea noastră este să învățăm un milion de copii cum să codifice”, scrie Bloomcoding.

Potrivit companiei, aceasta a reușit în doar nouă luni să înregistreze peste 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și14 ani, înscriși la cursurile pe care le oferă Bloomcoding. Astfel, compania a devenit cel mai mare EdTech startup din Moldova. 

Echipa a reușit deja să se extindă dincolo de Moldova, oferindu-și serviciile în România, Polonia și Bulgaria.

Preluat de la: diez.md