341331805_1570710810092247_5798900574889069015_n.jpg

Întâlniri care te vor inspira în alegerea viitoarei cariere, cluburi de lectură și cluburi de dezvoltare personală. În această săptămână, orașul Chișinău oferă o varietate de opțiuni interesante pentru tine dacă ești elev(ă). Am adunat o listă cu activități educative din care cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău.

Quiz-ul este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.

Pentru a participa, este nevoie să îți înregistrezi echipa aici. Taxa de participare este de 60 de lei. Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 182) marți, 26 martie, începând cu ora 19.30.

Mai multe detalii citește aici.

Centrul ARTICO te invită la o nouă întâlnire din seria Cariera Mea. De această dată, vei avea ocazia să experimentezi viața unui carabinier și să descoperi secretele și responsabilitățile acestui domeniu de la ofițerii din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Evenimentul se va desfășura joi, 28 martie, cu începere de la ora 15.00. Activitatea va avea loc la Inspectoratul de Carabinier (str. Tighina, nr. 34). Pentru a participa, este nevoie să completezi acest formular de înregistrare.

Mai multe informații citește aici.

Clubul pentru adolescenți este locul potrivit unde poți afla cum să-ți gestioneze emoțiile, fricile și anxietatea sau cum să-ți crești încrederea și stima de sine. De asemenea, este o oportunitate să îți găsești noi prieteni și poți primi sprijin și ajutor de la psihologii traineri.

Întâlnirea va avea loc în data de 30 martie, în intervalul orar 10.00-13.00 pe str. Alexandru cel Bun, nr. 83. Prima întâlnire este gratuită, iar pentru a participa, trebuie să completezi acest formular.

Mai multe informații citește aici.

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții la prezent” este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Clubul reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a vă dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Evenimentul se va desfășura duminică, 31 martie, cu începere de la ora 10.00. Clubul va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe str. Alexei Şciusev, nr. 65 din capitală.

Mai multe informații citește aici.

Dacă te pasionează literatura fantasy și ai vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, poți deveni membru/membră al/a Clubului de lectură „Arcadia”, moderat de scriitorul Marcel Gherman.

Întâlnirea clubului va avea loc duminică, 31 martie, la ora 11.00 la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Secția pentru Adolescenți (str. Șciusev, nr. 65, scara 1, et. 2).

Mai multe detalii citește aici.

Expoziția „Wake up Camp: Activism civic prin design grafic” a ajuns la Chișinău. Aceasta include 20 de machete grafice, realizate de designeri începători. Printre temele abordate în lucrările lor se regăsesc diverse probleme sociale, precum:
# (ne)egalitatea de gen în Republica Moldova;
# drepturile persoanelor cu dizabilități;
# încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Expoziția de la Chișinău va fi deschisă publicului până pe 31 martie la Artcor (str. 31 August 1989, nr. 137. Accesul este gratuit.

Mai multe informații citește aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md