shutterstock_1718506630.jpg

Vara aduce temperaturi ridicate și nevoia constantă de hidratare. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi pentru a menține organismul sănătos și bine hidratat. Cu toate acestea, nu toate lichidele sunt benefice în zilele toride. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă și avertizează românii asupra unei băuturi care trebuie evitată cu orice preț vara.

În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3 CNN, medicul Vlad Ciurea a subliniat pericolele consumului de alcool în timpul verii. Deși mulți oameni consideră că o băutură alcoolică rece poate fi revigorantă, efectele asupra organismului sunt, de fapt, nocive. Chiar și în cantități mici, alcoolul poate provoca probleme grave de sănătate în zilele cu temperaturi extrem de ridicate.

Alcoolul are un impact semnificativ asupra organismului, în special pe vreme caniculară. Potrivit medicului Vlad Ciurea, alcoolul poate afecta creierul și poate duce la comportamente imprevizibile, crescând riscul de accidente. În plus, alcoolul contribuie la deshidratare, un aspect extrem de periculos pe timp de vară.

„Cantități mici de alcool, în asociere cu căldura excesivă, ne fac să fim imprevizibili. (…) Nimeni nu este împotrivă, nici Guvernul, nici Parlamentul, s-a dat și decret, aveți voie o sticlă de bere rece în perioada de caniculă. Ne hidratează.”, a declarat medicul Vlad Ciurea, potrivit a1.ro.

Medicul Vlad Ciurea a subliniat că alcoolul poate duce la distrugerea neuronilor, iar consumul excesiv poate provoca atrofie cerebrală. Această afecțiune este ireversibilă și poate avea consecințe grave asupra sănătății mentale. Mulți pacienți se confruntă cu probleme neurologice cauzate de consumul de alcool, iar prevenția este esențială.

„Alcoolul distruge neuronii. Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală. Cum pot eu, în acel moment, să le spun că au băut alcool?”, a mai declarat medicul Vlad Ciurea.

Deși consumul de alcool trebuie limitat, există totuși excepții. Medicul Vlad Ciurea menționează că berea și băuturile alcoolice ușoare pot fi consumate cu moderație în zilele călduroase. Totuși, este esențial ca aceste băuturi să fie consumate în cantități moderate pentru a evita deshidratarea și alte probleme de sănătate.

Hidratarea corectă este esențială pe timp de vară, iar consumul de alcool trebuie evitat cât mai mult posibil. Temperaturile ridicate amplifică efectele negative ale alcoolului asupra organismului, iar consecințele pot fi grave. Ascultând sfaturile medicului Vlad Ciurea și consumând lichide sănătoase, precum apa și sucurile naturale, ne putem proteja sănătatea și putem trece mai ușor peste zilele toride de vară.

Pentru a evita problemele de sănătate și a te menține hidratat corect, alege băuturile non-alcoolice și urmează sfaturile specialiștilor. Sănătatea ta este pe primul loc, iar evitarea alcoolului pe timp de vară este un pas esențial în menținerea ei.

 

Sursă foto – adriaticfoto / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro