shutterstock_21354762031.jpg

Prezența unor ploșnițe este un adevărat coșmar pentru oricine se confruntă cu ele. Aceste insecte mici, care se hrănesc cu sânge uman, se înmulțesc rapid și sunt extrem de greu de eliminat. Dacă soluțiile din comerț nu au dat rezultatele dorite, există metode naturale și eficiente pe care le poți încerca pentru a scăpa definitiv de aceste dăunători.

Unul dintre cele mai eficiente amestecuri pentru combaterea ploșnițelor este o soluție naturală pe bază de uleiuri esențiale. Iată de ce ai nevoie:

Amestecă toate ingredientele și toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează generos pe toate suprafețele afectate, inclusiv pe saltea, cearșafuri, canapele și covoare. Această soluție nu doar că este eficientă, dar este și mai sigură pentru sănătate comparativ cu substanțele chimice din comerț.

O altă metodă eficientă pentru a ține ploșnițele la distanță este folosirea săculeților cu plante uscate. Pentru a prepara acești săculeți, ai nevoie de:

Pune amestecul de plante într-un săculeț din material textil și așază-l în zonele afectate de ploșnițe, cum ar fi sub pat, în dulapuri sau în colțurile camerelor.

Ploșnițele nu suportă căldura, iar soarele este unul dintre cei mai mari inamici ai lor. Dacă suspectezi că ai ploșnițe în pat, scoate salteaua și cearșafurile la soare. Asigură-te că temperaturile sunt de peste 30 de grade Celsius pentru a fi eficient. Lasă-le la soare timp de câteva ore pentru a distruge ploșnițele și ouăle acestora.

Identificarea ploșnițelor de pat poate fi dificilă, dar există câteva indicii care te pot ajuta să le depistezi:

 

Sursă – https://www.healthline.com/health/healthy-home-guide/how-to-get-rid-of-bed-bugs

Sursă foto – New Africa / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro