shutterstock_2437586235.jpg

Calcarul depus pe robinete și suprafețe din baie este una dintre cele mai comune probleme întâlnite în gospodărie. Aceste depuneri inestetice, care se formează în special în zonele cu apă dură, pot fi dificil de îndepărtat fără a deteriora suprafețele delicate. Din fericire, am descoperit secretele cameristelor cu multă experiență, care folosesc metode eficiente și accesibile pentru a face ca baia să strălucească din nou.

O baie strălucitoare este dorința oricui, însă calcarul poate transforma rapid o baie curată într-un spațiu care arată neîngrijit. Aceste depuneri apar în mod natural acolo unde este apă și sunt mai pronunțate în regiunile cu apă dură. Calcarul nu doar că este inestetic, dar poate și să afecteze funcționalitatea robinetelor și altor accesorii din baie.

Cameristele cu experiență au dezvăluit că cel mai bun remediu pentru calcar este folosirea ingredientelor simple și naturale, pe care probabil le avem deja în casă. Iată câteva dintre secretele lor.

1. Acidul citric din lămâie și oțetul

Acidul citric și acidul acetic din oțet sunt extrem de eficiente în combaterea calcarului. Acestea dizolvă depunerile fără a deteriora finisajul robinetelor și suprafețelor de baie. Deși acestea funcționează bine, cameristele au descoperit că există o metodă chiar mai eficientă.

2. Pasta de dinți și detartrantul dentar

Un alt secret împărtășit de cameriste este utilizarea pastei de dinți și a detartrantului dentar. Aceste produse sunt concepute pentru a îndepărta tartrul dentar, care este foarte asemănător cu calcarul. Folosindu-le, calcarul poate fi îndepărtat fără a deteriora suprafețele din baie.

Materiale necesare:

Pași de urmat:

Aplicarea pastei de dinți: Aplică o cantitate generoasă de pastă de dinți pe robinet, concentrându-te pe zonele unde se formează calcarul, cum ar fi capătul și partea inferioară a robinetului.

Lăsă pasta de dinți să acționeze: Lasă pasta de dinți să acționeze timp de cel puțin 30 de minute. Dacă depunerile sunt foarte încăpățânate, poți lăsa pasta de dinți să acționeze mai mult timp.

Folosirea detartrantului dentar: După ce pasta de dinți a avut timp să acționeze, folosește detartrantul dentar pentru a freca ușor depunerile de calcar. Este important să folosești partea laterală a lamei, nu vârful, și să nu aplici prea multă presiune pentru a evita zgârieturile.

Reaplicarea pastei de dinți: Dacă calcarul este dificil de îndepărtat, reaplică pasta de dinți și las-o să acționeze încă 15 minute. Aceasta va ajuta la slăbirea depunerilor persistente.

Îndepărtarea finală: După ce calcarul a fost îndepărtat, pune mănușile de cauciuc și freacă ușor robinetul cu pasta de dinți pentru a te asigura că ultimele urme de calcar au dispărut. Apoi clătește bine cu apă și șterge cu o cârpă din microfibră pentru a lăsa suprafața strălucitoare.

 

Sursă – https://www.bathrooms.com/list/rest-and-relaxation/how-to-tackle-limescale-in-the-bathroom

Sursă foto – Andrew Angelov / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro