cum-se-curata-incaltamintea.jpg

O metodă eficientă pentru a menține pantofii albi mereu curați a devenit virală pe rețelele de socializare. Un bărbat a descoperit că un amestec format din trei produse casnice comune poate transforma complet aspectul pantofilor murdari.

Pentru a crea această soluție de curățare miraculoasă, ai nevoie doar de pastă de dinți, săpun și bicarbonat de sodiu. Pasta de dinți are proprietăți de albire, săpunul acționează ca dezinfectant, iar bicarbonatul de sodiu este excelent pentru eliminarea petelor persistente. Într-un video viral, un utilizator a demonstrat cum murdăria și urmele de pe pantofi au dispărut rapid folosind acest amestec. A amestecat pasta de dinți, bicarbonatul și săpunul într-un recipient mic de sticlă, aplicând compoziția pe încălțăminte cu ajutorul unei perii. Rezultatele au fost spectaculoase.

De asemenea, același amestec poate fi utilizat și pentru îndepărtarea petelor de pe haine. Aplică soluția pe petele dificile, las-o să acționeze pentru câteva minute și clătește. Această metodă simplă și eficientă poate salva hainele de la petele încăpățânate fără a folosi produse chimice costisitoare.

Un alt truc eficient pentru curățarea pantofilor albi implică utilizarea unui amestec format dintr-un sfert de cană de lichid de spălat vase, o jumătate de cană de peroxid de hidrogen și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu. Ingredientele se combină până se obține o pastă, care se aplică pe pantofi cu ajutorul unei periuțe de dinți. Acest amestec puternic nu doar că îndepărtează murdăria, dar și dezinfectează suprafața pantofilor.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să scoți șireturile înainte de a începe curățarea. Aplică generos soluția pe toată suprafața pantofilor, inclusiv pe limbă. După aplicare, introduce șireturile în restul soluției și lasă-le să acționeze timp de 45 de minute. După acest interval, clătește pantofii și șireturile cu apă curată și lasă-le să se usuce în mod natural. Această metodă va face pantofii să arate ca noi, fără a deteriora materialul.

În plus, pentru a menține pantofii albi mereu curați, este util să îi cureți regulat și să eviți purtarea lor în condiții de noroi sau umezeală excesivă. Utilizarea protecțiilor pentru pantofi și depozitarea lor într-un loc uscat și aerisit pot contribui, de asemenea, la menținerea aspectului lor impecabil. Aceste sfaturi simple și trucuri eficiente îți vor permite să te bucuri de pantofi albi strălucitori pentru mult timp.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE Și: Metode simple și eficiente pentru a curăța petele de cireșe

Preluat de la: csid.ro