se-umfla-picioarese.jpg

Sunt persoane care se confruntă cu picioare umflate atunci când pleacă în vacanță, mai ales în destinații cu un climat cald. Chiar dacă papucii sau sandalele sunt prima alegere când vine vorba de încălțămintea de vară, există situații în care se umflă picioarele și nicio soluție nu pare să funcționeze.

Picioarele, gleznele sau tălpile umflate sunt produse de acumularea de fluide, cunoscută și în termeni medicali ca edem. Acest lucru poate fi produs chiar și de obiceiurile banale pe care le avem, cum ar fi statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp. Sarea sau temperaturile crescute sunt doi factori care pot înrăutăți aspectul umflat al picioarelor și, de multe ori, ai impresia că pielea se întinde, lucește sau chiar poate produce disconfort.

Apa rece ar putea fi de ajutor, la fel și statul pe scaun, dar cu picioarele ridicate, ca fluidele să fie drenate. Este foarte important ca circulația sangvină să funcționeze corespunzător, așa că nu uita să faci mișcare în vacanță. Mersul pe jos te ajută în acest sens, mai ales după ce ai stat ore în șir în mașină sau pe scaunul de avion.

De asemenea, ține minte că picioarele umflate pe timpul zborului este un aspect destul de comun. Optează pentru șosete cu compresie sau rezervă-ți un loc aproape de culoar pentru a te putea plimba prin avion atunci când ți se permite.

Motivul surprinzător pentru care te balonezi când zbori cu avionul

Presiunea, umiditatea și nivelul de oxigen din avion te pot deshidrata, balona, pot usca pielea sau te pot face să te simți obosit după zbor. Evită mesele copioase din aeroport, pentru că ele contribuie la apariția gazelor și încearcă să consumi multă apă și mai puțin alcool sau cafea.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro