000_1QB1JX.jpg
Platforma Netflix a anulat producţia unui serial în Turcia din cauza unui personaj gay. Scenarista Ece Yörenç a declarat că guvernul a refuzat să acorde autorizația pentru filmări.

Scenarista Ece Yörenç a declarat că Netflix a eliminat If Only după ce guvernul turc a refuzat să-i acorde licență.

„Din cauza unui personaj homosexual, autorizația pentru filmări ne-a fost suspendată și acest lucru este foarte înspăimântător pentru viitor”, a declarat Yörenç pentru site-ul turcesc de filme Altyazı Fasikül, scrie BBC. Informația a fost confirmată și de reprezentanții Netflix.

If Only spune povestea protagonistei Reyhan, mamă de gemeni aflată într-o căsnicie nefericită, care se întoarce în timp în urmă cu 30 de ani, în noaptea în care soțul său o cere în căsătorie.

Yörenç a declarat că nu au existat scene sexuale care să implice personaje homosexuale.

„Incidentul a apărut într-o perioadă în care retorica anti-LGBT din Turcia s-a intensificat. Autoritățile au interzis evenimentele LGBT, inclusiv parada anuală din Istanbul începând cu 2015, potrivit Human Rights Watch. Studenți ai Universității Tehnice a Orientului Mijlociu din Ankara sunt judecați pentru organizarea unei parade Pride anul trecut”, transmite Digi24.

Preluat de la: diez.md