805288l-640x400-b-694007a8.jpg
NASA anchetează prima infracțiune extraterestră. Astronauta Anne McClain e acuzată că ar fi comis prima infracțiune din afara spațiului terestru.

Astronauta Anne McClain este acuzată că, în timpul unei misiuni pe Stația Spațială Internațională, a accesat de pe computerele acesteia un cont bancar. Nu era al ei, ci al fostului ei soț. Și așa intră în istoria prima infracțiune extraterestră pe care Statele Unite ale Americii și NASA trebuie s-o rezolve, scrie playtech.ro.

McClain a recunoscut că a accesat contul, dar susține că nu a comis nicio infracțiune. Asta nu prea contează acum, pentru că NASA a demarat o o anchetă ca să afle dacă e cu adevărat atât de grav.

Autoritățile au aflat de caz după ce fostul soț a lui McClain ar fi depus o plângere la Comisia Federală a Comerțului (FTC) și la Biroul Inspectorului General al NASA. McClain a revenit, între timp, pe Pământ.

Anne McClain a absolvit cursurile prestigioasei Academii militare West Point şi a activat ca pilot de luptă în Irak. S-a calificat, în urma unor teste, ca astronaut NASA, în 2013.

A avut o misiune de şase luni pe Staţia Spaţială Internaţională şi ar fi trebuit să facă parte din primul echipaj exclusiv feminin care a efectuat o ieşire în spaţiu, în afara avanpostului, alături de Christina Koch, pe 29 martie, dar rolul său a fost anulat în ultima clipă din cauza unor probleme cu costumul de astronaut.

Preluat de la: diez.md