shutterstock_2105034338.jpg

Te-ai întrebat vreodată ce poți face pentru a scăpa mai ușor și mai rapid de praful și mizeria care se acumulează zi de zi în propria casă? Gospodinele din Franța pare că au găsit o soluție salvatoare. Ele folosesc sare pentru curățenia locuinței.

Există nenumărate variante la care poți apela pentru a face curat în casa ta. Magazinele abundă de produse de curățenie, însă în bucătăria proprie poți găsi ceva ieftin și bun – sarea.

Poți folosi sarea atunci când vrei să speli podelele, pentru îndepărtarea petelor și dezodorizarea mediului. În plus, dacă ai copii sau animale de companie, sarea dezinfectează suprafețele și elimină mirosurile neplăcute.

Sarea te ajută să ai o casă mai sănătoasă, prin acțiunea sa de a elimina germenii și praful.

Poți pune sare direct într-o găleată cu apă sau pe o cârpă din microfibră.

Pentru a spăla mopul, scufundă-l într-o găleată în care ai pus un litru de apă fierbinte și 3 linguri de sare. Trebuie să lași acest amestec timp de 3 ore, pentru ca îndepărta toate bacteriile depuse pe mop. Ulterior, clătește mopul cu apă curată și lasă-l la uscat.

Pe lângă curățarea mopului, sarea mai poate fi utilizată și pentru dezinfectarea tuturor suprafețelor din casă. Cristalele din sare îndepărtează petele și rugina, mai ales dacă o folosești în combinație cu oțetul sau uleiul de măsline.

Sursă – https://www.homesandgardens.com/life-design/cleaning-with-salt

Sursă foto – RHJPhtotos / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro