pepene-verde.jpg

O felie dulce și suculentă de pepene verde este unul dintre cele mai bune lucruri în timpul sezonului cald. De prea multe ori privim cu neîncredere pepenii de la piață sau supermarket, pentru că nu știm pe care să-l alegem. Însă experții susțin că există un semn clar pe care trebuie să-l cauți cu atenție, pentru a-ți da seama care e pepenele bun. 

Tu știi să alegi pepenele ideal? Un fermier cu experiență a dezvăluit care este semnul la care să ne uităm când îl cumpărăm. De cele mai multe ori, atunci când ajungem acasă și îl tăiem, pepenele nu este deloc roșu și nici dulce.

În prezent, pe piață și în supermarketuri se regăsesc pepeni. Deși pepenele arată bine în exterior, interiorul ar putea să ne lase dezamăgiți. Există și o metodă prin care ne putem face alegerea corectă.

Citiți și: De ce nu e bine să mănânci pepene rece, de la frigider. Motivul te va surprinde!

Jordan Carter, director de vânzări și marketing la Leger and Son, deține o fermă cu pepeni verzi, care activează de mai bine de 30 de ani. Într-un interviu acordat pentru Yahoo, el a explicat cum alegeți pepenele perfect și copt.

În plus, nu trebuie să bateți în el. Pentru a vă da seama că acesta este unul bun, pepenele trebuie să aibă o pată galben-crem pe partea inferioară.

„Ar trebui să fie mată la culoare, iar burta sau partea inferioară a pepenelui verde ar trebui să aibă o pată galben-crem. Aici a stat pepenele verde pe pământ și s-a copt la soare,” a sps Carter.

În schimb, dacă pepenele este alb sau verde în acel loc, înseamnă că nu este copt suficient. De asemenea, greutatea trebuie să fie pentru dimensiunea lui. Un pepene verde conține 92% apă.

„Un pepene verde copt va avea un sunet surd și gol. Un pepene verde imatur va avea un sunet mai înalt, ca un ping”, a mai adăugat fermierul.

Sursa: yahoo.com. 

Preluat de la: csid.ro