mircea-solcanu-1.jpg

Mircea Solcanu a dispărut de ani buni de pe micile ecrane, după ce s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Fostul prezentator de la Acasă TV s-a retras la Constanța de ceva timp. Recent, în cadrul unui interviu, el a vorbit despre momentul în care a aflat că are o tumoră pe creier. Credea că are doar o ureche înfundată! 

Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, Mircea Solcanu a oferit detalii despre cele mai grele clipe din viața lui. Fostul prezentator de televiziune a rememorat clipele dificile prin care a trecut când a aflat că are o tumoră pe creier. În anul 2012, el a primit diagnosticul dur.

În timp ce zbura cu avionul, Mircea Solcanu a simțit că i s-a înfundat urechea. A stat o lună cu această senzație și a decis să meargă ORL. Atunci, specialistul i-a spus că ar fi vorba de un polip, dar i-a recomandat să facă mai multe analize amănunțite.

„În 2012 am descoperit tumoarea pe creier. Am călătorit cu avionul, nu mai știu unde am fost, și m-a durut foarte tare capul în momentul în care pilotul a hotărât să zboare mai jos decât era plafonul obişnuit.

Acolo mie mi s-a întâmplat o mare durere de cap, dar nu era din cauza pilotului sau avionului, era din cauza tumorii mele de la presiunea respectivă. Atunci mi s-a înfundat urechea. M-am dus la ORL-ist, i-am spus că mi s-a înfundat urechea de când am mers cu avionul, dar a trecut de atunci vreo lună jumate și nu s-a mai desfundat”, a povestit Mircea Solcanu.

Citiți și: Cum a descoperit, de fapt, Anca Molnar că are o tumoră pe creier. Simptomul pe care l-a ignorat: „La început nu a dat importanță”

Din păcate, Mircea Solcanu a aflat că are cancer. În momentul zborului, polipul i-a perforat craniul. Medicii l-au anunțat că acest lucru putea să se întâmple în orice moment. Ulterior, el a fost operat la Viena, iar costurile au fost uriașe.

„Şi aşa am descoperit la ORL. În ţara noastră nu se opera tumoarea respectivă. Iar atunci, singurul care opera cu succes era un doctor în vârstă de la Viena. Îți dai seama că te interesezi. Iar oamenii care se ocupă de asta au agenda ocupată pe mulți ani cu operații. Până am găsit un loc, am fost și prin Casa Națională de Asigurări, am și văzut cât a costat la sfârșit. Mi se pare că era vreo 35 sau 40.000 de euro”, povestea Mircea Solcanu.

În 2022, el mărturisea că se confruntă iar cu mari probleme de sănătate. Mai exact, tumora la creier s-a refăcut la 10 ani de la operația suferită peste hotare. După intervenția dificilă, fostul prezentator a rămas fără auz la urechea dreaptă.

„Tumora s-a refăcut. Am dureri cumplite de cap uneori. Nu mă mai mișc ca la 20 de ani, dar probleme majore din cauza tumorii nu am. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului. Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz deloc la urechea dreaptă”, declara el în luna mai 2022.

Sursa foto: capturi video

Preluat de la: csid.ro