Moldova-Digital-Summit.jpg

S-a dat startul înregistrărilor pentru Moldova Digital Summit 2024! Evenimentul reunește experți naționali și internaționali din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC). Aceasta este o platformă strategică pentru a facilita dialogul și colaborarea dintre sectorul public și privat în vederea accelerării transformării digitale a Moldovei. 

Să exploreze pilonii strategiei naționale de digitalizare, concentrându-se pe domenii esențiale precum dezvoltarea unei societăți digitale, consolidarea unui sistem IT robust și resilient, stimularea economiei digitale, crearea unui stat digital eficient, transparent și inteligent, promovarea unui spațiu digital accesibil, sigur și incluziv. De asemenea, să consolideze imaginea țării ca o națiune digitală, aliniate cu programul Deceniul Digital al Europei.  

Să promoveze exportul de soluții și servicii digitale create în Moldova, facilitând conectarea companiilor autohtone cu parteneri și clienți globali.  

Să promoveze capitalul investițional al Republicii Moldova pentru parteneri externi și consolidarea sinergiilor dintre mediul local și internațional.

Să prezinte inovații și soluții digitale prin intermediul unei expoziții dedicate, oferind vizibilitate domeniilor precum: cercetare, start-up, mediului antreprenorial local și internațional.  

Să faciliteze integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană în domeniul TIC, prin schimb de experiență și strategii de cooperare. 

Ediția din 2024 a Moldova Digital Summit se aliniază perfect cu obiectivele ambițioase ale Deceniului Digital European, consolidând poziția Republicii Moldova ca un actor relevant pe scena digitală europeană. Semnarea Acordului privind Programul Europa Digitală demonstrează angajamentul ferm al țării de a implementa reforme esențiale în domeniul TIC și de a beneficia de resursele financiare și expertiza Uniunii Europene.

De asemenea, ediția precedentă a Moldova Digital Summit a reunit peste circa 2 500 de persoane, inclusiv 68 de speakeri, experți și lideri ai comunităților tehnologice și de afaceri din circa 30 de țări, precum România, Estonia, Letonia, Maria Britanie, Belgia, SUA și altele.

Acest eveniment a generat un impact considerabil prin: 
# 24 paneluri și sesiuni de discuții;
# 50 de întâlniri de grup pentru dezvoltarea colaborărilor multilaterale locale și internaționale;
# semnarea Memorandumului de înțelegere în domeniul transformării digitale între Republica Moldova și România;
# promovarea imaginii Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru industria  IT. 

Organizatorii invită toți actorii interesați – autorități publice, companii IT, start-upuri, academii, organizații neguvernamentale și mass-media – să participe activ la eveniment. Activitatea va avea loc în perioada 6-8 iunie la Chișinău.

Pre-înregistrarea în calitate de participant, speaker sau partener poate fi făcută aici.

Moldova Digital Summit este un eveniment anual organizat cu scopul de a facilita  dialogul și colaborarea dintre sectorul public și privat în domeniul TIC. Evenimentul  reunește experți naționali și internaționali, oferind o platformă pentru dezbateri, schimb  de experiență și identificarea de soluții inovatoare pentru a accelera transformarea  digitală a Republicii Moldova.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md